Fieldday

Den tilltänkta fielddayen nu i maj har på sista klubbträffen beslutats senareläggas. OPW fick i uppdrag att kolla pris och tillgänglighet i gamla lotsutkiken på flaggberget i Lysekil för att där under fyrahelgen, dvs tredje helgen i augusti eventuellt bedriva fieldday. Det finns också ett alternativ att förlägga fielddayen på prins Daniel och kronprinsessan Victorias stig ovanför gymnasiet på Rinkenäs. Även RTD har inkommit med en idé att träffas i Strömstad vid en vindparksanläggning med god utsikt över havet och därifrån kunna köra radio.

Mer info om detta vid nästa träff som också är vårens sista träff innan sommaruppehållet.

OPW

RigPi

Styrelsen har sedan årsmötet jobbat med att försöka få fram en lösning på fjärrstyrning av HF på klubben från medlemmarnas hem-qth med dator.
LNJ har varit inblandad som teknisk rådgivare och gett styrelsen konkreta råd.
Efter en annons på DX-radio har vi nu fått tag i en RigPi från MFJ med artnr 1234.
Denna kan också köra förutom SSB även cw.
Här är nog en del jobb att konfigurera denna, men vi skall nog inom sinom tid kunna köra remote från klubben.

//OPW

D6-MÖTET I LYSEKIL

Över för denna gång…. Stort tack till alla er som kom och hälsade på oss. Hoppas dagen var givande. Fika, museiinformation, motorstart, dunka-dunka och distriktsmöte, ja det funkade bra tycker vi.
Vi hade också ett lotteri sponsrat av Limmared, som tyvärr inte kunde medverka, AUTOEXPERTEN, COOP, Rambo och Orama-fönstret.
– Nej, inte den Rambo. Detta är företaget Regional Avfallshantering Mellersta Bohuslän.
Vi hade 10 vinster och det är en som inte är uthämtad i skrivande stund. (No P102)
Här är i alla fall den utlovade vinstlistan:

LOTTERIVINSTER. (*= Uthämtade)
VINST 1 500 Kr Presentkort Limmared. Lott P188*
            2 Exklusivt bilvårdskit 1000 Kr Lott Y18*
            3 Bilvårdshink värde 4-500 Kr Lott P136*
          4-10 Tröstvinst Keps, Vattenflaska, reflex

Lott: 4)D92* 5)D95* 6)X21* 7)P166* 8)P69* 9)Y49* och 10)P102*

Peter LNJ filmade både möte och motorstart. Länkar finns på D6-sidan.


Tack för besöket och välkomna tillbaka till oss!
de SM6OPW Anders, Eventmanager

Årsmöte 2023

Bild från årsmötet. Foto av ZEM HCGrusell

Årets årsmöte är lagt till handlingarna. OPW blev omvald till kassör i ytterligare två år innan pensioneringen från posten. Vi skall också utreda remotestyrning med kortvåg från klubblokalen. LNJ är utsedd av styrelsen som utredare. 

Styrelsen efterlyser tips/hjälp med aktiviteter på våra träffar. Kommande träffar blir information, planering och jobb med D6-mötet som kommer att hållas på SKV 11 mars. Fler medhjälpare önskas!

Väl mött! 

SK SM6RII

Ännu en av våra medlemmar har gått SK. Denna gången var det Erik RII från Skaftö men också boende i Mölndal.
Jag träffade Erik på några möten i Göteborg, och en gång var han med och fikade ute på fyren. Men mestadels var det över R0/Ru8. Han var alltid så nöjd över att kunna nå repeatern från sitt sommar-QTH på Skaftö.
Många snack blev det mellan Mölndal och Lysekil på R0 då antennerna satt åt andra hållet och vår repeater gick som tåget i Mölndals-sänkan.
Erik var alltid generös med lite extra bidrag på medlemsavgiften, och en helt ny Yaesurotor fick vi till skänks som sedan såldes vidare och genererade en bra slant till vår verksamhet. Erik var en stabil och sakkunnig människa upplevde jag det som. Erik blev dryga 90 år.

Sonen jan meddelar:
Om någon vill delta vid begravningen Det blir det i Mölndal, Stensjökyrkan, 13 februari kl 12. Vi välkomnar LSA att delta i minnesstunden om ni har möjlighet, annons kommer i GP och Bohusläningen 21/1.

God fortsättning! Och nu blir det årsmöte!

Helgerna har passerat och styrelsen har samlats för att diskutera årsmötet. Protokoll från mötet finns under medlemssidor/protokoll.
Vi tänker oss att som vanligt ha mötet i klubblokalen under gemytliga former. Inte oväntat kommer vi att bjuda på förtäring. Denna gången blir det för ovanlighetens skull korv med bröd. Kan vi kanske tom få några grillade? Kommer BYBBEN att överraska med potatismos, dvs halv/hel special? Ja den som närvarar får se…..
Kassören önskar att bli avlöst. Finns det månto någon hugad spekulant till denna trivsamma post som OPW har suttit på sen slutet av 80-talat? OPW tycker faktiskt att det hade varit skönt!

Söndagen den 29 januari klockan 13 går det av stapeln på M8.
Föredragningslista finns under stadgar. Motioner skall vara inne senast 15/1.
Dagordning kommer via mail.
Varmt välkomna önskar styrelsen RSE, OPW, BYB

Avslutningsmöte M8

Endast 7 medlemmar anammade julmackan som serverades med OPW och UZ försorg.
RSE höll ett möte som sig bör. Här togs upp om vårt SM6-möte i vår, lite om årets händelser och kassören om ekonomin.
VTZ önskar att fler medlemmar pratar om de som de som de är specialister på.
Nästa gång vi ses blir den 29 januari då årsmöte hålls i lokalen. Hoppas då på större medlemsbesök.

OPW

Julavslutning

JULSMÖRGÅS 2022!PÅ GRUND AV RÅDANDE SITUATION HOS KOCKEN, KOMMER VI I ÅR INTE ATT HA EN JULTALLRIK UTAN EN JULMACKA. VÖRTBRÖD, VANLIGT BRÖD SKINKA, OST, LEVERPASTEJ och KORV LÄR VÄL BLI PÅLÄGGET. DRICKA, KAFFE OCH GLÖGG VILL OCKSÅ SERVERAS. FÖR DEN SOM VILL KOMMA OCH GÖRA SIN EGEN/NA SMÖRGÅS/AR DEN 19 DECEMBER PÅ VÅR JULAVSLUTNING, OMBEDES MESSA OPW PÅ NÅGOT SÄTT INNAN DEN 15 DECEMBER OM DELTAGANDE. Kostnad, just bara 50 kr.

Välkomna !