Stig och Ronnys färd till Island.

Den 27 november var Stig/YFP på plats och berättade om hans och Ronnys resa över Nordsjön till Island.
Efter att ha hämtat upp Ronny i Hamburgsund gick resan över till norska sydkusten. Sedan bar det över till Shetland några dagar för att sen fortsätta till Torshavn på Färöarna där Stig hade lite bekanta som bjöd på en guidad tur runt öarna .Efter det stoppet fortsatte färden till slutdestinationen Island. Lite av äventyren på Island kan du se på bilderna ovan. Sedan fortsatte Stig att visa fler bilder och berätta mer om sin båt, en 31 fot (10 meter) segelbåt av modell Monsun. Stig har med åren och erfarenheterna utrustat sin båt för långfärdssegling och har betydligt mer säkerhetsutrustning och driftsäkerhet än när båten lämnade fabriken en gång i tiden på Orust. Trots att det var sommar var vädret betydligt kallare på Nordsjön, det gällde att ha rätt kläder och att sitta rätt i båten när vågorna sköljde över båten och det gungade. Detta och mycket annat spännande fick vi åhörare lyssna på.
Vi på klubben tackar så mycket för detta föredrag Stig och tack för att vi fick använda några av dina bilder.
Förutom YFP var det UZ, AZZ, BYB, PVB, RSE samt gäst SA6KTX/ Per.

CQ WW

Nu till helgen 28-29 oktober är det cqww och det är tanken att köra testen från klubben. Aktiv dagtid lördag och söndag. Men kolla så vi är där om du vill vara med eller bara komma och hälsa på! OPW & RSE.

Möte med FRG

På måndagen i midsommarveckan var OPW och BYB på frg möte i brandstationen i Lysekil.
Dom försöker starta upp en grupp i Lysekil och på skaftö.
vi kom överens att vår sambandsgrupp kunde vara en bra resurs för dem i förlängningen.
En ny sökomgång kommer i höst i Lysekil och en på skaftö. Det är liksom inte rusning till dessa möten.
Förutom LSA var det fyra intressenter på plats. Det var också trevligt att träffa vår nya säkerhetsstrategi irl.

SM6DBZ SK

Måndag 5 Juni nås jag av beskedet av HYG att vår kollega Svenne har gått Silent Key, denna morgon.
Svenne var ju inte med i föreningen under de sista fem åren, men är dock den som drev vår förening som ordförande i många många år.
Vila i frid Svenne.

Fieldday

Den tilltänkta fielddayen nu i maj har på sista klubbträffen beslutats senareläggas. OPW fick i uppdrag att kolla pris och tillgänglighet i gamla lotsutkiken på flaggberget i Lysekil för att där under fyrahelgen, dvs tredje helgen i augusti eventuellt bedriva fieldday. Det finns också ett alternativ att förlägga fielddayen på prins Daniel och kronprinsessan Victorias stig ovanför gymnasiet på Rinkenäs. Även RTD har inkommit med en idé att träffas i Strömstad vid en vindparksanläggning med god utsikt över havet och därifrån kunna köra radio.

Mer info om detta vid nästa träff som också är vårens sista träff innan sommaruppehållet.

OPW