Sibylla Tackar

Tillsammans med Sibylla vill också OPW tacka för den trevliga sammankomsten på måndag kväll. Med loppis, som faktiskt sålde litegrann, filmvisningen samt den Goda Sibyllakorven. Tack för er givmildhet.
Vi som firade Sibylla var BYB, RSE, OPW, VTK, UZ, UZJ, AHL, VTZ

 

2019 ÅRS LSA:ARE

 

En av våra medlemmar på Skaftö, SM6KMD, Rolf, har förtjänstfullt blivit klubbens LSA:are för 2019 då han skänkt både antennmast, antenner, fästen, verktyg, lådor, komponenter ,böcker mm mm mm. För denna generositet hade vi tänkt att förära KMD med en så kallad KMD-kväll. Detta har tyvärr inte blivit iscensatt och ett diplom fanns framtaget inramat till Rolf. Eftersom det snart blir 2021 tänkte jag att få överräcka diplomat till Rolf. Våran andra vän borta på Skaftö LNJ åtog sig arbetet att åka till KMD och lämna över diplom och tacka. Peter hälsar att Rolf blev både glad och rörd. Tack Rolf för allt du skänkt och tack Peter för distributionen.

Opw

Höstmöte

En mycket lyckad träff utanför lokalen med gasolgrill och pommes frites fritösen som roddades av opw och byb. Idag var det vtz’s tur att göra en tur upp i masten och släppa lite på slingat och det verkar ju bli riktigt bra. Sista timman gjordes inne på klubblokalen är lite provkörning på två meter. Kvällen bjöd på mycket skratt så sammantaget var det en trevlig kväll. Skall också nämnas att ahl kom med lite antenner, blindkäppar och en rikt.

Vi som var där: CIX, UZ, BYB, OPW, RSE, PPF, VTZ, AHL Janne.

ÖSTRA OCH VÄSTRA MASTEN

Igår klättrade vår Peter AZZ i västra. Kablaget låg inte rätt i slinget. Orädd och trägen som han är, med riktig klättersele äntrade han toppen och la om slinget. Det släpade nämligen i toppen på masten.
Samtidigt huserade UZ och OPU i både västra och östra masterna. En W3DZZ togs ned och byttes till en annan W3DZZ. Den första hade mycket stående våg, och något står inte rätt till med den antennen.
Nu ser antennparken ut enl följande: 2/70 blindkäppar, 4 st. 9 el på 2meter, två stackade. 70 cm, Yagi15 element. 26 meter longwire för HF. W3DZZ HF. 3 el för 10-15-20. En 3 element för 6 meter! Till detta finns också Mast-preamp för 2 resp. 70 och med slutsteg 70 cm-70watt. 2 meter 150 watt.
OPW

CQ WW 2019

Satt för att kolla när CQWW testen skulle var i höst. Nämligen 00,00 24/10-23,59 25/9 UTC. Hm var placerade jag/klubben oss förra året. En sökning med deras robot, och Wola, No 1 in Sweden, again. Riktigt kul. Å glöm inte SAC 10-11/10.

//OPW

NYPREMIÄR FÖR RU8

Sjösättninngen av RU8TX på brandstationen gjordes idag av OPW och UZ. Kontaktering av inkommande kabel gjordes och mätning av SWR, som var obefintlig, och repeatern lämnade 16 watt. Finns ett läge på 35 watt, men om det inte behövs så…
Taanken var att montera en ”smart 220-v plugg” som skulle kunna stänga av RU8 via wifi. Men pluggen accepterade inte det öppna nätverket,. 🙁

Nu står radion i brandstationens teknikrum, en blindkäpp 28 meter upp i masten. Lågförlustkabel. Nya fläktar som är termostatstyrda (AZZ). 10 nya år kanske. QRV mellan 06,00-24,00. Välkommen in att pratapå!
Projektet genomfördes av OPW, AZZ, UZ, RSE, RTJ.
//OPW

ÖSTRA MASTEN -QRV

Östra mastens rotor visade sig inte fungera som den skulle. Instrumentet visade inte rätt riktning och gick lite som den ville. Efter diskussioner vad som skulle göras beslöts att 1. se hur det ser ut i kontakten i rotorn. Kortslutning? en felmonterad kabel? 2. Sitter antennen 60 grader fel?
Inga fel i kontakten, så vi flyttade antennen 60 grader. Och vips, det blev bättre. Efter en del justeringar bak på manöverinstrumentet stämmer riktningarna riktigt bra, och arbetet avslutades av fem glada amatörer. OPW, UZ (i korgen) AZZ, BYB, OPU (makpersonal).

Västra masten hanns tyvärr inte med denna gång. Den har vi lagt körförbud på, då kabelstammen har ändratsig och ligger på kanten i masttoppen och skaver. Arbetet fortskrider.