S Ö K E S !

Utvalda

Klubben söker tre saker. Kanske någon medlem har liggande till skänks, eller för billig penning:

* Dataskärm, 20-24″
* Yaesu FT 7800/7900 –Införskaffad
* Hopfällbart bord typ IKEA

D6-möte och loppis

Intressant D6-möte genomfördes i Järpås mellan Lidköping och Vara under lördagen med bakluckeloppis.
Loppisen var hyfsat stor, och många kända ansikten var där. Nya kontakter knöts och även inköptes. Påfyllning sker i kontaktburken vid nästa tillfälle. Styckpris för kontakter: 50 kr styck!
Reino höll möte i Idrottsklubbens klubblokal. Se protokoll på ssa:s hemsida. Limmared var där med ett mini-utställning. Regnet var också påtagligt där stundvis.
Och VTZ! Hör och häpna, vid korvförsäljningen tog sällskapet hamburgare! 🙂

Besökare från IF, OPW, UZ, BYB, RTD

FRG Utbildning!

Inte nog med tutdagar, nu skall det bli övning också.
Enligt RTJ tillsammans med säkerhetsstrategen Joakim Hagetoft bedriva detta den 23 oktober. Samling i Lysekils Brandstation, baksidan i utbildningssalen.
Program har inte skribenten i skrivande stund, men troligen har RTJ en plan.
//OPW

PREMIÄR

Yaesu 991, senaste tillskottet i klubbens rigarsenal. Riggen är inköpt från LNJ som begagnad. Vår 897:a är pensionerad och såld. Igår, första tisdagen i månaden, var premiären på tvåmeterstesten. Med manualen igång på datorn körde vi test och gjorde justeringar under resans gång. Allt funkade ju inte klockrent med en gång, men slutsteg och mast-pa gick precis som de skulle. Själva testomgången var slut strax efter tio, då vi upplevde tystnaden. Hos SSA har testroboten havererat och poängen visas inte på hemsidan och då ej troligen rätt placering.

Nästa vecka är det 70-test och vi får lära oss mer om denna rig. Summerat verkar den både bra och trevlig. Det är dock mycket mjukvaruknappinställningar, men hittar vi grunden skall vi nog komma överens. Under gårdagens test var stationen bemannad med OPW, AZZ och BYB.
/OPW

NYA REPEATERANTENNER

En kärra kommer lastad.
Verktyg, antenner och en grill hade UDU med sig till rptqth:t. Två klättrare äntrade masten för att ta ned de fyra stackade antennerna för att byta ut dessa till nyinköpta vikta dipoler av kommersiellt snitt. Här har vi också förberett för kabelanslutning med rätt kontakt för enkelhetens skull.

Bilder och även en videosnutt finns att beskåda, dock endast för våra medlemmar på SK6IF. LNJ jobbade givetvis med den biten. XTV skötte hissen för antenner upp och ned. När jobbet var klart och korven var slut gjordes det tester mobilt, bland annat av LNJ som rapporterar att repeatern nu går på ställen han inte hört den på förut. Även WZR och XTV gav goda rapporter från Henån respektive Ljungskile. ATX har fått upp repeatern i dingle med ett par S-enheter och kan nu köra med traskesnatter hemifrån.
Övriga klubbmedlemmar tackar WZR, UDU, VTZ, LNJ och XTV för deras insats idag. Tillsammans är vi starka!

Den gamla dipolen från Vårgårda har ändå klarat sig bra under de år den suttit uppe.

Repeatern nere

Under söndagen den 4 juli kommer r0 och eventuellt hela det repetersystemet i norra Bohuslän att vara nere på grund av underhållsarbeten, dock bör systemet vara igång på eftermiddagen igen.