Öppethus hos SK6IF

Vi hade öppet hus med inbjudna för 27 och 69 MHz intresserade i måndags, kombinerat med sportlovsveckan. Två sportlovslediga syskon dök upp med sin föräldrar. AZZ och RSE visade våran utrustning och svarade på en massa frågor om amatörradio vilket vi tycker visar på intresse för våran hobby – kul ! Misstänker dock att barnen tyckte det var roligast med att ”slå” telegrafi på manipulatorn ! Snabbt hittade de en morsetabell på mobiltelefonen och kunde på så vis börja ”slå” olika tecken ,vem vet kanske har vi några framtida radioamatörer på gång :).

Vi gästades också av SM6-8491/Rolf som läser till sändaramatör. Rolf pratade på att bli medlem i våran klubb – välkommen säger vi ! Vi träffade också SA6HMA/Henrik – nybliven sändaramatör som passade på att besöka oss. Långväga besökare i från SK6LR/Lidköpings radioamatörer hade vi också i form av SM6YRB/Bosse-Vice DL6 och SM6KOB/Bonny. Många frågor besvarades som sagt av oss radioamatörer, både av medlemmarna och våra besökande kollegor. Stämningen var god och många glada skratt hördes. I köket stod PPF för kaffet. RSE och även vår besökare Rolf hade bidragit med gott fikabröd till kaffet och läsken. När klockan var 22.00 stängde vi ned och åkte hemåt.

Vi vill tacka alla våra besökare och radiokollegor för visiten. Ni är välkomna tillbaka närhelst det passar. Från klubben var följande medlemmar på plats : AZZ, RSE, PPF, OPW och ZEM.

de RSE –Ordförande i SK6IF

SPORTLOV

Under veckan är bemanningen på M8 enl följande:
Tisdag : ZEM & RSE  Öppet : Må – Tor 18 -21
Onsdag: AZZ & OPW
Torsdag: BYB & UZ
Söndag: PPF & RDA  Sön 12 – 16

Kom och se vår verksamhet över en kopp kaffe och
bli inspirerad av denna gränslösa hobby.

VÄLKOMNA!
SK6IF, Lysekils Sändareamatörer

SPORTLOVSVECKAN MED 27/69 MHz-inbjudna

Sportlovsveckan närmar sig. På måndag är det också träff med inbjudna.

Måndagen den 17 februari håller radioklubben Lysekils Sändareamatörer öppethus. Vi riktar oss främst till dig kör på 27 och 69 Mhz men även för den radiointresserade och givetvis också till alla skolungdomar. Vi bjuder på fika och slår upp portarna kl 18 till klubblokalen på Maskinvägen 8 45338 Lysekil.
Hoppas vi syns den 17 februari och Varmt Välkomna till oss.

Vidare under veckan är bemanningen på M8 enl följande:
Tisdag : ZEM & RSE
Onsdag: AZZ & OPW
Torsdag: BYB & UZ
Söndag: PPF & RDA
Öppet : Må – Tor 18 -21, Sön 12 – 16

 

Tx qsl kort på årsmötet

På måndagskvällen smög det in ett flertal radioamatörer på M8. En trevlig sammankomst med många glada skratt och även en del matnyttig information gällande nödsambandskortvågsantenn och även hur VTZ har byggt upp sin anläggning och vad han kör på testerna.

Vi kontrollerade även vajrarna till den nya östra masten, där de hade slaktat efter lite  på den västra  staglina. Vi tittade också på en morIng som vi eventuellt kommer att införskaffa och sätta på den västra linan.

Mårten var som vanligt trogen i köket och denna gång bjöds det på grillad korv från den nya bordsgrillen, där man lätt fixar en stadig korvmeny till en hungrig radioamatör. När klockan vad nära 10 tömdes lokalen och vi begav oss hemåt och ses igen nästa måndag på smygfika där YFP dyker upp för att prata segling.  Välkomna då.

Och glöm inte qsl som skall skickas. Deadline på årsmötet.

OPW

 

ÅRSMÖTE 2020

Vi summerar 2019, som var ett framgångsrikt och intressant år, med lite större inköp av radio och ny mast  med antenner. Nu bestämmer vi färdriktningen för detta år, så välkomna den 26/1 i klubblokalen, där det bjuds på lättare förtäring. Eventuella motioner skickas till våran ordförande Dean, mailadress enligt medlemsmatrikel. Ekonomiskar rapporter finns hos kassören, SM6OPW.

Välkomna, 26/1 kl 13,00 M8

Styrelsen, gm SM6OPW

Käftar

Vi har nu glädjen att meddela att föreningen återigen är förstärkt när det gäller krimp-utbudet. Denna gång är det det är Andersonkontakter som väldigt smidigt kan kan krimpas ihop med en av våra tänger och givetvis får man låna med sig tången hem om så behövs eller kanske ännu bättre, att man tar med sig Anderssonkontakter och kablar och gör iordning dem på klubben när vi ändå har öppet hus.

JULAVSLUTNING 2019

Årets julavslutning var ett informationsmöte och en julmacka som pricken över i:et.Nio amatörer kom för att få lite information om klubben. OPW och BYB hade dukat upp lite julinspirerade mackor som tydligen smakade väldigt gott då det näst intill var tomt på fatet vid hemgång. Vi beslöt att hålla årsmöte den 26 januari kl 13 i lokalen.
Närvarande: UZ, ZEM, BYB, YFP, AZZ, VTZ, PPF, UZJ, OPW.
Protokoll finns på hemsidan.

God Jul och Gott Nytt År tillönskas er alla från oss i styrelsen
//OPW

Mera Pantamera

UZ och grannen Klas har samlat tyska burkar… En halv säck på min ära. Fyllde på de burkar som var på klubben samt några från jobbet, och vips, en fylld säck och tvåhundra nya kronor in på kontot. Tack Bengt-Hugo och Klas. Vi tar emot fler burkar och plastflaskor. Bara ta med till klubben så ombesörjer jag panten!

Sista träffen

Onsdag kväll och sista träffen för i år bjöd på både enklare utbildning på ic7300 samt utbildning på andersson kontakter. Några filmer på Youtube hjälpte oss.

En bättre korvmeny dukades upp i köket och var omåttligt populärt. Nästa gång håller vi möte samt har en julmacka på bordet. Välkomna då!

 

Pantamera

 

Första säcken till pantamera har nu levererats till Coop i Lysekil som vidarebefordrar den med pantlastbilen och vi har fått mail att det är registrerat. Nu väntar vi bara på att få in en tvåhundring till på kontot. Glöm inte att om du har pant som du vill bli av med går det bra att ta med det till klubben. Även tyska och andra utländska burkar fungerar också. Tacksam för alla bidrag.