Föreläsning : Assistance – or how to get those extra points?!

Kricke/VTZ gästar klubblokalen och kommer att visa olika hjälpmedel, applikationer samt hur man kan komma högre upp i resultatlistorna.

Ett axplock av hjälpmedel och applikationer som kommer att tas upp;

wtKST
AirScout
Omni-Rig

Så ta tillfället i akt och pricka in detta i eran kalender ! Onsdagen den 22 Maj är det och vi träffas som vanligt fr kl 18. Inbjudan har också skickats till våran vänklubb SK6QA.

Pommes och korv står på menyn den kvällen också. Välkomna !

Stig och Ronnys färd till Island.

Den 27 november var Stig/YFP på plats och berättade om hans och Ronnys resa över Nordsjön till Island.
Efter att ha hämtat upp Ronny i Hamburgsund gick resan över till norska sydkusten. Sedan bar det över till Shetland några dagar för att sen fortsätta till Torshavn på Färöarna där Stig hade lite bekanta som bjöd på en guidad tur runt öarna .Efter det stoppet fortsatte färden till slutdestinationen Island. Lite av äventyren på Island kan du se på bilderna ovan. Sedan fortsatte Stig att visa fler bilder och berätta mer om sin båt, en 31 fot (10 meter) segelbåt av modell Monsun. Stig har med åren och erfarenheterna utrustat sin båt för långfärdssegling och har betydligt mer säkerhetsutrustning och driftsäkerhet än när båten lämnade fabriken en gång i tiden på Orust. Trots att det var sommar var vädret betydligt kallare på Nordsjön, det gällde att ha rätt kläder och att sitta rätt i båten när vågorna sköljde över båten och det gungade. Detta och mycket annat spännande fick vi åhörare lyssna på.
Vi på klubben tackar så mycket för detta föredrag Stig och tack för att vi fick använda några av dina bilder.
Förutom YFP var det UZ, AZZ, BYB, PVB, RSE samt gäst SA6KTX/ Per.

Intressant föredrag av VTZ

…. lockade även gäster från vänklubben SK6QA !

Onsdagskvällen 27 april hade klubbens VTZ/Kricke ett spännande och intressant föredrag om vågutbredning på VHF och UHF. Vi fick lära oss om olika typer bla tropo t.ex inversion mm. Vidare också om när och varför detta inträffar samt lite bra tips på hur man går tillväga för att kunna förutse och dra nytta av detta för att kunna köra dx på VHF/UHF.

Vidare gick han igenom trafiksätt samt att vi fick lyssna hur det lätt när man körde MSK144 vid meteorscatter och ett qso vid aurora på CW. Detta och en hel del annat fick vi ta del av denna kväll, tack så mycket Kricke för detta !

Denna kväll hade vi fått besök från våran vänklubb SK6QA som också kommit hit för att hälsa på och att lyssna på föredraget.Efter att föredraget avslutats övergick kvällen i traditionsenligt mumsande av bullens pilsnerkorv (som köksmästare OPW/Anders sett till att de blev tillagade) och i en gemytlig stämning tillsammans med vännerna från SK6QA.

Från IF närvarade :UZ, ATX,AZZ,OPW,PPF,RSE,UDU,VTZ,XTV samt Claes.Från QA närvarade : AXR,PVU,TIG,WZR, samt XTV (även medlem i IF).