AVSLUTNINGSMÖTE

Sommaren närmar sig med stormsteg. Och som vanligt har vi ett möte sista träffen för säsongen.
Litet och gemytligt är det på vår mötesplats. Lotsutkiken mitt i Lysekil, eller Flottans Mäns klubblokal om man så vill. Självklart skall vi försöka få med lite förtäring också. Inget extravaganza, men korv å bröd, dricka och kaffe.
Lokalen har vi fått låna efter som FM dubbelbokade oss i höstas, eller rättare sagt inte kontrollerade om dom hade hyrt ut utkiken.
Det var inte utan att Leif Lysberg blev tyst när jag berättade att vi skulle vara där, samtidigt som dom hade öppet hus på tändkulemotorns dag.

Platsen är på Flaggberget(?) och här finns kanske 10 p-platser.
17 juni klockan 18,00 är det tänkt.
Styrelsen önskar er mycket välkomna.

//OPW

Intressant och Trevligt med VTZ

I samarbete med RSE kom VTZ till klubben och höll ett föredrag om “kan man få mer poäng på testerna med diverse hjälpmedel”?

Jovisst kan man det. VTZ använder sig av diverse digitala hjälpmedel, så som chattprogrammet ON4KST i olika versioner. Vattenfall är också ett bra hjälpmedel. Ett uppgraderat Airscout är ett ytterligare hjälpmedel för att studsa signalen på flygplan.

Jag tog aldrig tiden på hur långt Krickes föredrag varade, men tänkbart är 45 minuter. Kricke skall vidare i helgen till Danmark och V/U/SHF-träffen och hålla sitt föredrag, denna gång på engelska!

Vår ordförande jobbade under tiden på som kock och brassade både pommes frites samt kokade Bullens korv fär hungriga, vetgiriga och nyutbildade amatörer. Stenungsundsklubben var inbjudna till  eventet, men besöktes endast av en från QA.
Vi från IF var: AZZ, UZ, AHL, BYB, OPW, RSE, ZEM. USS gästade oss också, totalt 10 personer. Kul!
Tack för engagemanget VTZ!

OPW-Anders

sk6if vårbruket

l

Lördag klockan 10 i klubblokalen träffades vi för att ha lite fieldday. till början så var det ju bara styrelsen förstås, men senare dök tre stycken amatörer upp, ATX AZZ och jag tror hans call l var UNN, hemmahörande i Falkenberg.Ja uppslutningen kunde ju varit bättre nu när vi inte hade bara fika på programmet. Här monterades ihop en trebandsantenn för 10-15 och 20 meter, testades med gott resultat. ATX mätte ståendevåg och svepte antenner i sin bil och vi hade batteriladdning igång för våra nya nödbatterier. Vi har investerat i en dubbel batteriladdare för AGM batterier som är placerad bakom radiochacket här kommer det till att göra kablage för att snabbt kunna skifta från nätaggregat till batteri vid eventuell nöddrift. Stort tack till de som var i lokalen och grejade.

Nu händer det grejjer!

I all ära vår och påsk mm. Men det blir händelserikt ändå. Kort info om vad som kommer och mer ang detta ju närmare vi kommer.

30-31 MARS: CQWPX. Testernas test. Förhoppningsvis från SK6IF

6 APRIL: HAM-mässa i Eskilstuna

15 APRIL: Arbetskväll på klubben.

20 APRIL: VÅRBRUKET! Fieldday från M8 Klubblokalen under lördagen Kul och välbesökt i höstas. Kom och var med och kör radio. Riggar finns. Montera upp en egen antenn. Kör från bilen mm mm. Vid bra väder kör vi igång gillen!
29 APRIL: Klubbträff M8
11-12 MAJ: MILLS ON THE AIR. Jag har tillstånd för att köra radio från Marias Kvarn strax ovanför Gamlestan. Känns det kul, då kör vi. Batteri finns såsom radio och antenner på klubben. https://www.ddars.net/mills.html
22 MAJ: Klubbträff med FÖREDRAG med SM6VTZ, tillsammans med SK6QA.

Den 18 mars hälsar vi alla välkomna till M8:s klubblokal där vi träffas och minglar. Evenemanget börjar klockan 18 och vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans.

För att göra det ännu roligare kommer det finnas ett utbud av korv, drycker och kaffe tillgängligt för alla besökare. Vi önskar att locka fler än de fyra invånarna i kommunen, så du som medlem slut upp och besök oss. Har ni vänner eller bekanta som kan vara intresserade, bjud gärna in dem!

Vill du vara med och forma kvällen? Har du några spännande idéer för aktiviteter eller underhållning? Vi uppmuntrar dig att dela dina förslag och vara en del av att göra vår klubblokal vibrerande och inspirerande. En klubb blir verkligen levande genom det engagemang och kreativitet som var och en av oss bidrar med. Ser fram emot att se er där!

//OPW

Årsmötet avklarat


Den 28 januari höll klubben sitt årliga årsmöte, en viktig sammankomst där medlemmar samlades för att diskutera och besluta om viktiga frågor. Tyvärr var årets stämma mindre välbesökt än önskat, men trots detta genomfördes den effektivt och snabbt.

Under mötet etablerades tydliga rutiner och dessa kommer nu att vara nedtecknade i klubbens kalender för att underlätta för framtida möten.

Styrelsen, bestående av representanterna BYB och RSE, blev omvalda och kommer fortsätta att leda klubben framåt under det kommande året. Det är positivt att se kontinuitet och engagemang från styrelsens sida, vilket ger stabilitet och trygghet för medlemmarna.

En annan viktig punkt som behandlades var medlemsavgiften för år 2025. Det beslutades att hålla avgiften oförändrad, vilket innebär att medlemmarna inte kommer att uppleva några förändringar i kostnaderna för sitt medlemskap det kommande året.

Sammanfattningsvis var årsmötet en nödvändig och framåtblickande händelse för klubben, där viktiga beslut togs för att säkerställa en välorganiserad och hållbar framtid. Det är nu upp till medlemmarna och styrelsen att fortsätta arbeta tillsammans för att stärka och utveckla klubbgemenskapen under det kommande året.

//OPW

Då var det dax igen

Då var det dax igen. Stundande årsmöte, 28 januari, samt medlemsavgiften, detta år betalar vi 350 kr eller mer, gärna mer. Här finns valmöjligheter om man vill ge ett ordinarie/hyres-bidrag eller för framtida repeaterbyten. Skriv detta isf på inbetalningen.
Kontonummer är:  BankGiro 568-3404För den som är sugen har vi en ”smygfika” på M8 måndagen den 15:de januari kl 18,00. 
Vi försöker köra något qso, sörpla kaffe och om någon saknar en slang kan detta också ordnas.
Välkomna