RV48

UDU/Makus låter meddela att RV48 inte har varit med i SVX-link på några dagar, eftersom vår programvara inte var uppdaterad så uppkopplingen mot reflektorn kunde inte fastställas. Därav gick inte bullen över RV48, men detta är nu fixat och repeatrarna går som dom ska.

//OPW

RX RU8

Idag måndag 24/6 träffades UZ och OPW på QTHt för RU8-RX. Översyn av vår anläggning med rengöring både på och i repeaterlådan. Vi mätte också vad nätaggregatet drog vid sändning, då tanken är att förse repeatern ett UPS aggregat. Då har vi reservdrift på både R0 och RU8-TX. Mao skall både R0 och RU8 gå vid strömbortfall.

//OPW

Inbjudan Grillafton hos QA

1 juli, 2024 – 18:00

Välkomna till årets grillafton!
Som vanligt så blir det hamburgare och korv på ”menyn”. givetvis med lite goa tillbehör.

En nyhet för i år är att även FRO medlemmar är inbjudna eftersom vi numera delar lokal med FRO Stenungsund. Ett tillfälle att träffa och lära känna varandra, många i FRO är även radiosändaramatörer så du kanske träffar någon bekant som du kört på radion i SM6 distriktet tidigare.
Vi tänker att vi har många radiokollegor runt om SK6QA och tidigare har det kommit folk från lite olika klubbar spontant, så vi tänkte i år att vi ger alla inom rimligt avstånd som vill möjlighet att komma.

Vi har som vanligt tänkt att ha den årliga grillningen i trädgården utanför klubbhuset. https://www.sk6qa.se/WP/events/17-grillafton/ Inget avancerat egentligen, men mer som en sommaravslutning och att få träffa lite radiofolk i vår omgivning. Och vem vet, kanske är det någon som har lite ”skrot” med sig i sin bagagelucka 🙂

73 de XTV Henrik och WZR Johan

AVSLUTNINGSMÖTE

Sommaren närmar sig med stormsteg. Och som vanligt har vi ett möte sista träffen för säsongen.
Litet och gemytligt är det på vår mötesplats. Lotsutkiken mitt i Lysekil, eller Flottans Mäns klubblokal om man så vill. Självklart skall vi försöka få med lite förtäring också. Inget extravaganza, men korv å bröd, dricka och kaffe.
Lokalen har vi fått låna efter som FM dubbelbokade oss i höstas, eller rättare sagt inte kontrollerade om dom hade hyrt ut utkiken.
Det var inte utan att Leif Lysberg blev tyst när jag berättade att vi skulle vara där, samtidigt som dom hade öppet hus på tändkulemotorns dag.

Platsen är på Flaggberget(?) och här finns kanske 10 p-platser.
17 juni klockan 18,00 är det tänkt.
Styrelsen önskar er mycket välkomna.

//OPW

Intressant och Trevligt med VTZ

I samarbete med RSE kom VTZ till klubben och höll ett föredrag om “kan man få mer poäng på testerna med diverse hjälpmedel”?

Jovisst kan man det. VTZ använder sig av diverse digitala hjälpmedel, så som chattprogrammet ON4KST i olika versioner. Vattenfall är också ett bra hjälpmedel. Ett uppgraderat Airscout är ett ytterligare hjälpmedel för att studsa signalen på flygplan.

Jag tog aldrig tiden på hur långt Krickes föredrag varade, men tänkbart är 45 minuter. Kricke skall vidare i helgen till Danmark och V/U/SHF-träffen och hålla sitt föredrag, denna gång på engelska!

Vår ordförande jobbade under tiden på som kock och brassade både pommes frites samt kokade Bullens korv fär hungriga, vetgiriga och nyutbildade amatörer. Stenungsundsklubben var inbjudna till  eventet, men besöktes endast av en från QA.
Vi från IF var: AZZ, UZ, AHL, BYB, OPW, RSE, ZEM. USS gästade oss också, totalt 10 personer. Kul!
Tack för engagemanget VTZ!

OPW-Anders

sk6if vårbruket

l

Lördag klockan 10 i klubblokalen träffades vi för att ha lite fieldday. till början så var det ju bara styrelsen förstås, men senare dök tre stycken amatörer upp, ATX AZZ och jag tror hans call l var UNN, hemmahörande i Falkenberg.Ja uppslutningen kunde ju varit bättre nu när vi inte hade bara fika på programmet. Här monterades ihop en trebandsantenn för 10-15 och 20 meter, testades med gott resultat. ATX mätte ståendevåg och svepte antenner i sin bil och vi hade batteriladdning igång för våra nya nödbatterier. Vi har investerat i en dubbel batteriladdare för AGM batterier som är placerad bakom radiochacket här kommer det till att göra kablage för att snabbt kunna skifta från nätaggregat till batteri vid eventuell nöddrift. Stort tack till de som var i lokalen och grejade.

Föreläsning : Assistance – or how to get those extra points?!

Kricke/VTZ gästar klubblokalen och kommer att visa olika hjälpmedel, applikationer samt hur man kan komma högre upp i resultatlistorna.

Ett axplock av hjälpmedel och applikationer som kommer att tas upp;

wtKST
AirScout
Omni-Rig

Så ta tillfället i akt och pricka in detta i eran kalender ! Onsdagen den 22 Maj är det och vi träffas som vanligt fr kl 18. Inbjudan har också skickats till våran vänklubb SK6QA.

Pommes och korv står på menyn den kvällen också. Välkomna !

Nu händer det grejjer!

I all ära vår och påsk mm. Men det blir händelserikt ändå. Kort info om vad som kommer och mer ang detta ju närmare vi kommer.

30-31 MARS: CQWPX. Testernas test. Förhoppningsvis från SK6IF

6 APRIL: HAM-mässa i Eskilstuna

15 APRIL: Arbetskväll på klubben.

20 APRIL: VÅRBRUKET! Fieldday från M8 Klubblokalen under lördagen Kul och välbesökt i höstas. Kom och var med och kör radio. Riggar finns. Montera upp en egen antenn. Kör från bilen mm mm. Vid bra väder kör vi igång gillen!
29 APRIL: Klubbträff M8
11-12 MAJ: MILLS ON THE AIR. Jag har tillstånd för att köra radio från Marias Kvarn strax ovanför Gamlestan. Känns det kul, då kör vi. Batteri finns såsom radio och antenner på klubben. https://www.ddars.net/mills.html
22 MAJ: Klubbträff med FÖREDRAG med SM6VTZ, tillsammans med SK6QA.