Stig och Ronnys färd till Island.

Den 27 november var Stig/YFP på plats och berättade om hans och Ronnys resa över Nordsjön till Island.
Efter att ha hämtat upp Ronny i Hamburgsund gick resan över till norska sydkusten. Sedan bar det över till Shetland några dagar för att sen fortsätta till Torshavn på Färöarna där Stig hade lite bekanta som bjöd på en guidad tur runt öarna .Efter det stoppet fortsatte färden till slutdestinationen Island. Lite av äventyren på Island kan du se på bilderna ovan. Sedan fortsatte Stig att visa fler bilder och berätta mer om sin båt, en 31 fot (10 meter) segelbåt av modell Monsun. Stig har med åren och erfarenheterna utrustat sin båt för långfärdssegling och har betydligt mer säkerhetsutrustning och driftsäkerhet än när båten lämnade fabriken en gång i tiden på Orust. Trots att det var sommar var vädret betydligt kallare på Nordsjön, det gällde att ha rätt kläder och att sitta rätt i båten när vågorna sköljde över båten och det gungade. Detta och mycket annat spännande fick vi åhörare lyssna på.
Vi på klubben tackar så mycket för detta föredrag Stig och tack för att vi fick använda några av dina bilder.
Förutom YFP var det UZ, AZZ, BYB, PVB, RSE samt gäst SA6KTX/ Per.