Ny skärm

ACER 23" G236HLBbd

ACER 23″ G236HLBbd

I julhelgen har Inet haft utförsäljning och vi har skaffat oss en 23″ Acer-skärm på inrådan av RSE. Med tanke på responstiden funkar denna alldeles utmärkt för oss som inte spelar snabba spel.Skärmen har dubbla ingångar, både DVI och VGA. Använder vi DVI till HDMI har vi digital signal hela vägen, vilket är bra. Sen kan vi koppla en VGA till någon av våra gamla skärmar och köra dubbelt.

I samband med detta inlägg tillönskas ni också God fortsättning och GOTT NYTT ÅR av OPW. 73!

God Jul och ett Gott Nytt år till er alla i vårt SK6IF!

Juleljus

Ett händelserikt år i klubbens historia närmar sig sitt slut. SSA årsmöteshelg, två nya repeatrar och midsommarcruisingen, för att nämna några minnesvärda tilldragelser som vi jobbat med.

 

Senaste tiden har vi tömt förrådet på Kungsgatan, tagit emot rikligt med gåvor från SM6FMC, fått lyssna till YFP:s och RDA:s reseberättelse, skjutit fisken tillbaka till klubben, hållit efterfest SSA15, kört tester och fått igång en nyinköpt dator på klubben.

Säsongen avslutades den 21/12 då vi trakterades med BYB:s och OPW:s välsmakande jultallrikar. Det blev en trevlig kväll och tack för allt arbete som ni lagt ned, Anders och du Mårten som jobbade en hel dag med det här.

Nu ser vi fram emot tomtens besök och det unga året 2016:s inträde med årsmöte och fräscha begivenheter. Vår nya hemsida är i det närmaste klar att sjösättas och vi skall ta ett tag i antennen som behöver ordnas på klubben och därtill andra antenner som orkanbyarna raserat för en del av oss medlemmar.

Tack alla vänner i SK6IF. Ni har samtliga och efter bästa förmåga på olika vis bidragit till att stärka klubben och den god anda som råder hos Lysekils Sändareamatörer.

Ha det nu riktigt gott under helgerna!

73 de Hans-Christian SM6ZEM

P1060619P1060621

 

 

 

 

 

 

Julfest 2015 USS HelenAlmanacka 2016

 

 

 

 

 

Julavslutning med NXP, UZ, AHL, OPW, RSE, PPF, Anna-Lena, RDA, USS, Helen, Roger, BYB och ZEM. Det finns en 2016 års väggkalender kvar att köpa.

https://www.youtube.com/watch?v=m97VHhELUVk

Flyttlast

Trött BYB efter lastning! FOTO: OPW

Trött BYB efter lastning!
FOTO: OPW

Fredag 11/12. Tio noll noll. Bil och Motors gård. UZ och OPW träffas för att låna firmans bilar. Bussen är full med skräp, vilken vi får fara ned till tippen för att tömma. En timma i regn, sen var bilen tom och vi kunde fara ned till Kungsgatan 30 och vårat förråd. Där mötte BYB, RSE och Dino upp. Vi sorterade till tippen, klubblokalen och till UZJ. Sen skulle sakerna ned till bilarna. Caddyn blev vår skräp-bil, medans Iveco-bussen fick ta alla antenner och maströr.

Tömningen var klar till 14,30 då lunch intogs på rest Rosvik. Ett stopp på klubben med leverans av vad som skulle vara kvar och en tur till tippen igen. Antenner och rör får köras till Brastad under helgen då det fanns mer helgaktiviteter til kvällen, såsom julbord etc… 🙂

Tack till de som hjälpte till att avveckla K30!  /OPW

 

Styrelsemöte med nyttiga beslut

Den 18 november möttes SA6BYB, SM6OPW och SM6ZEM .
Vi spikade de fyra mest angelägna uppgifterna för klubben inom den närmaste tiden.

        •   Ny, aktiv hemsida med förbättrade egenskaper.

        •   Iordningsställande av vår HF-antenn, longwiren.

        •    Inköp av dator enligt tidigare mötesbeslut.

        •    Driftsättning av nya repeatern på RU384 övre.

När vi får tid och gott väder, skall vi prova med att mata in HF antennen genom väggen in till tunern inne i klubblokalen. Fungerar inte det, kommer styrkabeln för autotunern att dras från radion ut genom väggen till tunern. Datorn är nu beställd. Nya repeatern är hos UZJ för inbyggnad i skåp.

Acer Aspire TC-705 i3 4GB 128GB SSD

Acer Aspire TC-705 i3 4GB 128GB SSD

 

Därtill skall vi tömma vårt lager på Kungsgatan och fixa med ett och annat som framgår av vårt protokoll som medlemmarna får tillgång till via den nya hemsidan. Ett speciellt tack till SA6CEA som kickade igång den nya sajten. Sidan får fortsatt finputs men redan nu kan vi i styrelsen skriva in nyheter och lägga ut bilder.
73 de ZEM

Tips: Klicka på sidans bilder för full storlek.

Trångt i lokalen!

Många kom till klubblokalen  Seglare karta

Klubblokalen den 23 november 2015.
Berättelse med bildspel från två resor över Nordsjön bort till Orkney och Shetland. Stig YFP och Ronny RDA fascinerade oss med sin skildring om sköna dagsetapper, prydliga hamnar och genuina pubar men även dygn med hög, besvärlig sjö.

Sirona III i busväder
Stigs SM6YFP:s Sirona III

Styv kuling som orsakade skador och vatten-inträngning i båtarna. Kul att Göran Annebäck var med eftersom han har stor erfarenheter från ett antal överseglingar. Därtill gästades vi av ytterligare två seglare som deltog på färderna, Peter och Lars-Göran.

 

OPW 151123

SM6OPW

 

OPW förrättade prisutdelning efter årets F.C.O. och som väntat blev det överlägsne Joakim SM6PVB som kunde åka hem med diplom och vinflaska. Andrapriset lottades ut till Anders och ett hedersomnämnande kunde ZEM gotta sig åt. Sedan mumsade vi på korv och lekte vidare med riggarna som vi fått av SM6FCM.

Joakim SM6PVB

Joakim SM6PVB

Vi hann också planera för den nya repeaterstationen.
Vi bygger in den i det skåp som tidigare inrymt den gamla nollan borta på Bokenäs. UZJ tog med sig alltsammans för dessa åtgärder och vi ser fram emot att installera om några veckor. Det blir första fasen i en uppgradering av vårt lokala 70-system. Framöver vill vi ersätta enheten nere i centrum och ha allt här uppe på ett toppen-QTH!

Så många som arton
blev vi! Samtliga sittplatser gick åt. Välbehållna seglare på plats efter långturerna var YFP, RDA, Lars-Göran och Peter. Övriga den här kvällen: Janne, UZ, UZJ, NXP, RSE, OPW, PVB, YWJ, AHL, AZZ, EOM, BYB, ZEM och vår nytillkomne Göran A., även han en inbiten långseglare.

Ronny SM6RDA

Ronny SM6RDA

Seglare

Stig utanför Bressay, Shetland

 

Tips: Klicka på sidans bilder för full storlek.

73 de ZEM
.

Sköna riggar!

Klubblokalen den 11 november 2015.
Rune och Kenny hade ett par veckor tidigare gjort en resa ner till Rörö och trotsat blåst och sjö på flera skärgårdsfärjor. Där fick Rune träffa sina gamle vän Hogard, SM6FMC. Hogard försåg SK6IF frikostigt med ett antal gåvor. Våra medlemmar kom hem fullastade med radiostationer, antenner och en massa elektronikplock.

RörgrejorDärför blev det julaftonsstämning på klubben, när vi idag packade upp grejorna. Vackra klassiska kortvågsriggar och rasande mycket annat smått och gott. Vi tackar Hogard riktigt stort för hans generositet.
Sedan pratade vi vidare om arrangemang för HF antenn och autotuner där vi kommit ett stycke vidare. En antenn till nya UHF repeatern skall beställas. Den 11 december blir det tömning av förrådet på Kungsgatan. Medlemmar på klubben var BYB, Roger, Edo, RSE, NXP, UZ, OPW, OPU och ZEM.

Rörörigg 1Rörörigg 2Rörörigg 373 de ZEM

Vart tog fisken vägen?

Skytte SK6IFFisken är vår

Skyttelokalen den 7 november 2015, Lysekilsträffen.
Anders OPW tog hem segern med hela 195 p. I år kom fisken åter till sitt trygga hörn på SK6IF. På andra och tredje plats placerade sig SA6BYB respektive SM6RSE och alla tävlande sköt bra.

SK6IF repeater

Vår andra Yaesurepeater i år

Den nya repeaterstationen
som skall placeras på RU384 övre passade vi också på att packa upp och bese. På plats i skyttelokalen var OPW, NXP, AHL med Eva, RDA med Lena, Roger, BYB, GSC, RSE, USS, YWJ, ZEM och Roy från skytteföreningen.
73 de ZEM