Slim Jim Projektet

Som tidigare har kallats till, att vara med och bygga en slim Jimantenn, eller bara vara med som god påhejare, började igår antennbygget med hugade RSE, OPW, BYB, USS och Claes. Som god påhejare assisterade AZZ oss.
En mycket oförberedd skara radioamatörer samlades runt bordet och hade olika idéer och tankar om hur antennen skulle byggas.
Efter vi hade beslutat oss för att antennen skulle byggas ”så”, började vi att göra en antenn.

Efter mätningar när antennen var klar, kom vi fram till att den passade Claes perfekt. Tvåmetersantennen blev nämligen perfekt på 156 MHz. Nya tag tas nästa gång för att ha en ritning och göra en antenn för 145,1 Mhz. Men snacka om hur kul vi hade. Tur man inte missade detta. Vi kallar vid nästa byggkväll, om någon vill vara med och se på eländet.
//OPW