Öppethus hos SK6IF

Vi hade öppet hus med inbjudna för 27 och 69 MHz intresserade i måndags, kombinerat med sportlovsveckan. Två sportlovslediga syskon dök upp med sin föräldrar. AZZ och RSE visade våran utrustning och svarade på en massa frågor om amatörradio vilket vi tycker visar på intresse för våran hobby – kul ! Misstänker dock att barnen tyckte det var roligast med att ”slå” telegrafi på manipulatorn ! Snabbt hittade de en morsetabell på mobiltelefonen och kunde på så vis börja ”slå” olika tecken ,vem vet kanske har vi några framtida radioamatörer på gång :).

Vi gästades också av SM6-8491/Rolf som läser till sändaramatör. Rolf pratade på att bli medlem i våran klubb – välkommen säger vi ! Vi träffade också SA6HMA/Henrik – nybliven sändaramatör som passade på att besöka oss. Långväga besökare i från SK6LR/Lidköpings radioamatörer hade vi också i form av SM6YRB/Bosse-Vice DL6 och SM6KOB/Bonny. Många frågor besvarades som sagt av oss radioamatörer, både av medlemmarna och våra besökande kollegor. Stämningen var god och många glada skratt hördes. I köket stod PPF för kaffet. RSE och även vår besökare Rolf hade bidragit med gott fikabröd till kaffet och läsken. När klockan var 22.00 stängde vi ned och åkte hemåt.

Vi vill tacka alla våra besökare och radiokollegor för visiten. Ni är välkomna tillbaka närhelst det passar. Från klubben var följande medlemmar på plats : AZZ, RSE, PPF, OPW och ZEM.

de RSE –Ordförande i SK6IF