SK6L

sk6l9,

Teststation SK6L- QRT

Tyvärr fick vi beskedet om att qth:t skulle användas till annan verksamhet och vi nödgades avveckla teststationen. Under hösten 2016 monterades antenner ned och huset tömdes på utrustning. Nu kör vi endast från klubblokalen med signalen SK6IF.

x X x

-Strax utanför Lysekil, högt beläget på ett berg med utsikt över hela västerhavet, med Lysekil söder ut och Malmön, Kungshamn/Smögen samt Hållö nordväst ut. Härligt QTH vid vackert väder, men ack så ogästvänligt vid storm, regn och snö.

Vi opererar med lite äldre utrustning. En Yaesu ft-221R, 10w, till ett Daiva slutsteg med 150 watt. En spansk rotor som mer låter som en avfallskvarn vid drift och absolut ingen gradering vad gäller väderstreck. En gammal ång-dator loggar med Tac-Log. Men visst funkar det fint.

Som oftas är det operatörerna SM6OPW, SM6AZZ och SA6BYB som beättning på denna klubbstation. Signalen SK6L är kopplad till SK6IF, och används bara från denna teststation. Vi kör för övrigt bara 2-meter här.

-Under hösten 2015 har det hänt något med utrustningen. SWR:en har blivit hög och rotorn har gått i pension. Därför kommer stationen att vara stängd tills vidare. Till våren 2016 är tanken att vi skall byta kabel och rotor, nu till en modernare rotor.

/OPW