Västra Masten

Åhhhså vackert!
Fredag em, AZZ, UZ och OPW demonterar vajerantennen, klipper loss kablaget och inväntar kranbilen som skall fälla masten. AZZ fixar kontakterna till nya rotorn. Kranbilen kommer och masten blir liggande som den ska. 6-meters antennen demonteras och ställs i hallen. Klart för idag.

Lördag morgon. Fint väder, dock lite blåsigt. Montering av ytterligare en 9-elementare samt stackningskablage. De är en del mickel med det här. Omdragning av kablaget från antennerna och nedöver. Rotorplattan demonterad och omborrad för att passa vår nya Yaesu-1000 rotor. OPW, AZZ och UZ får förstärkning av ZEM och RSE. Efter sex timmars arbete är kranbilen på plats och vi får rest masten igen. Dock har vi inte satt fast kabeln permanent än. Vi pratar också om att montera  ett par sloop-antenner i befintlig kabel, såsom TFA gjorde en gång i tiden. Dessa trådar är sen en tid tillbaka borta.

Tyvärr hinner vi inte att få kablaget på plats för 70-testen, så den testen får vi hoppa över. En trevlig dag igen bland radiogubbarna, tyvärr saknade vi några, men de kommer nog när östra masten skall upp.

OPW