MetroVNA Deluxe

Idag kom den här läckerbiten hit från tillverkaren Antonio IZ7LDG. Underbara funktioner. Färggrafik med siffror och diagram för antennanalys upp till 250 MHz för SWR, impedans, fas och förlust med flera RF-mätningar. Dip-meter för t.ex. traps och en RF-generator funktion finns med samt t.ex. Smithtdiagram kan visas. Filter, kretsar och ledningar kan verifieras. USB och Bluetooth till en PC eller smartphone är möjligt för presentation på distans. Internt uppladdningsbart batteri.

Inlärda kunskaper om Smithdiagram har tyvärr för länge sedan försvunnit bort över horisonten hos mig. För en del av oss kan det räcka med att börja med de vanliga tillämpningarna. Manualen är bra men vi gör en handfast lathund för de enklare mätningarna, så att alla medlemmar kan låna och komma igång med underverket.
73 de Hans-Christian – SM6ZEM