Repeater SK6IF/R RV48

RU384-RU8  -Åter i drift i Lysekil
(160131)

Söndagsarbete! UZ, OPW, BYB började förmiddagen på sk6if´s HQ, med att hämta diverse utrustning, såsom repeater, verktyg mm, mm. Väl på plats på RU384 övre, monterades kabel, antenn. Skåp på vägg, genomförning, inkoppling mm. Gamla utrustningen demonterades. Efter många om och men blev det provkörning, som funkade bra, men inte ända ut. 70 rx- 2 tx var hel ok och vi hördes inne på RV48. Men inte ett ljud på RU384 nedre.70rx

Efter vi städat efter oss bar det av till sändaren. Här visade det sig att timern gick ett halvt dygn fel. Riggen var för den delen också avstängd. Efter omprogramering visade det sig att systemet fungerade perfekt. Eventuellt borde vi byta ut sändaren, som mer eller mindre har gjort sitt. Sista pustet var ett besök igen på M8 för att lämna tillbaka en del verktyg! Tack för oss, och välkomna att testa ”nya” RU8 / RU384 i Lysekil.

/OPW med UZ och BYB

Vår repeater på RV48 är nedtagen för eventuell uppgradering.

Nu kör vi tills vidare med UDUs bärvågsöppnade reservrepeater.

Arbete med vår 70cm repeater pågår också. Ny radio, antenner och fäste är på gång på mottagarsidan av UZ och OPW. En smärre justering på sändarsidan kommer också att ske, och sändaren kommer att sända med ctcss-tonen 118.8. Meddelar här när nya repeatern är sjösatt. Gäller också RV48an.