Snygg lösning!

SM6UZJ och SM6UZ inbyggnad ny rptr SK6IF UZJ konstruktörUZJ har nu gjort färdig inbyggnaden för vår UHF/VHF repeater att ha i Lysekil och det ser riktigt bra ut. Yaesu repeatern och nätaggregat har en servicevänlig lösning som innebär att radion kan dras ut en bit, så att den blir lätt åtkomlig att programmera. Vi använder det gamla skåpet för repeatern borta på Bokenäset. Klicka på bilderna för fullstorlek!
Urban levererade bygget på klubben igår den 13/1. Vi pratade vidare om detaljerna tillsammans med Bengt-Hugo och nu lutar det åt att vi gör antennbiten klar genom att köpa ett delningsfilter. En UHF/VHF duplexer för att köra med singel antenn. Repeatern har två antennanslutningar, för vardera Tx och Rx.
UZ skall reka på platsen för installationen och jag har talat med BYB som gärna deltar i jobbet med att montera skåp och antenn.
Det blir en ren ersättning till trotjänaren på plats. I förlängningen framöver är det tänkt att den skall gå som full UHF repeater med UHF-delningsfilter och med en lösning för att behålla den simultana associationen med Bokenäs på 2 m.
Filter: http://butik.limmared.nu/sv/duplexer-triplexer-filter/733-diamond-mx-72n-duplexfilter-for-hf-vhf-uhf.html
ZEM
73 de
ZEM