PREMIÄR

Yaesu 991, senaste tillskottet i klubbens rigarsenal. Riggen är inköpt från LNJ som begagnad. Vår 897:a är pensionerad och såld. Igår, första tisdagen i månaden, var premiären på tvåmeterstesten. Med manualen igång på datorn körde vi test och gjorde justeringar under resans gång. Allt funkade ju inte klockrent med en gång, men slutsteg och mast-pa gick precis som de skulle. Själva testomgången var slut strax efter tio, då vi upplevde tystnaden. Hos SSA har testroboten havererat och poängen visas inte på hemsidan och då ej troligen rätt placering.

Nästa vecka är det 70-test och vi får lära oss mer om denna rig. Summerat verkar den både bra och trevlig. Det är dock mycket mjukvaruknappinställningar, men hittar vi grunden skall vi nog komma överens. Under gårdagens test var stationen bemannad med OPW, AZZ och BYB.
/OPW