Lafayette och Kraco


Lafayette Radio Electronics Corporation var en amerikansk radio och elektroniktillverkare och återförsäljare från cirka 1931 till 1981. Med huvudkontor i Syosset, New York , det sålde  radioapparater, amatörradioutrustning, medborgarbandet (CB radio) och kommunikationsutrustning, elektroniska komponenter och verktyg via butiker och via postorder. (info via Wikipedia.)
Lafayette har varit duktiga på att göra mottagare. Från 1960-talet HA-23 för exempel, en fyrbandsmottagare med 8 rör, mellan frekvenserna 0,55-30 MHz AM/SSB/CW. Även VHF-mottagare tillverkades, bla  flygradiomottagare. Privatradioepoken var stor minns jag på 70/80 talet. Se olika TX/RX på
http://rigpix.com/lafayette/lafayette.htm

Klubben har fått till skänks av en fd arbetskamrat till mig en HE-20T basstation, två Dyna-Com 3b samt en Kraco 2430 mobolstation.