UPPDATERING AV VÄSTRA MASTEN

En välbehövlig uppdatering gällande antennmast och även VHF/UHF anläggningen inne i lokalen genomfördes i helgen av OPW, AZZ och RSE. Klockan 9.30 träffades vi på lördag och då även med UZ och förberedde nedtagning av antennmasten, dvs vi kopplade bort kortvågsantennerna som går över vägen, lossade bultarna till masten och även buntningen av kablarna som går ned i masten för att sedan gå in och göra en del kablage och kontaktlödning. En d-sub skulle ordningställas mot en mini-din för styrning utav våra inköpta mastförstärkare. Dessa styrs ifrån en sequencer som finns vid radion. Det var utmärkta arbeten som utfördes av AZZ som lödde dessa små ynkans kontakter.

Kranbilen kom och vi fick lagt ner antennen på sedvanligt sätt för att påbörja arbetet med att montera mastförstärkarna. Det krävdes nya kontakter i masten så vi fick klippa RG kabeln och montera på nya N-kontakter ute. På UHF sidan fanns det redan en skarv som utnyttjades. Klockan 20 avslutades arbetet vid masten på lördag kväll och återupptogs på söndag klockan 11 för lite finlir och gjorde anpassningarna för resning av masten.

När masten hade kommit upp återmonteras kortvågsantennerna, najjade kablagen ned för masten, platsen städare så och provkörning skedde i lokalen. Till sequencern och 897:an har vi förberett för att kunna köra med slutsteg och detta blir då både på 2 meter och 70 cm. Vi hoppas ju givetvis att detta kommer till att inbringa fler poäng och fler körda kontakter på våra tester. Vädergudarna var på VÅR J sida även om det var lite kallt. Nu hoppas vi bara på att den attans coronan försvinner och vi kan börja träffas igen.

  

 

73 de OPW