Trångt i lokalen!

Många kom till klubblokalen  Seglare karta

Klubblokalen den 23 november 2015.
Berättelse med bildspel från två resor över Nordsjön bort till Orkney och Shetland. Stig YFP och Ronny RDA fascinerade oss med sin skildring om sköna dagsetapper, prydliga hamnar och genuina pubar men även dygn med hög, besvärlig sjö.

Sirona III i busväder
Stigs SM6YFP:s Sirona III

Styv kuling som orsakade skador och vatten-inträngning i båtarna. Kul att Göran Annebäck var med eftersom han har stor erfarenheter från ett antal överseglingar. Därtill gästades vi av ytterligare två seglare som deltog på färderna, Peter och Lars-Göran.

 

OPW 151123

SM6OPW

 

OPW förrättade prisutdelning efter årets F.C.O. och som väntat blev det överlägsne Joakim SM6PVB som kunde åka hem med diplom och vinflaska. Andrapriset lottades ut till Anders och ett hedersomnämnande kunde ZEM gotta sig åt. Sedan mumsade vi på korv och lekte vidare med riggarna som vi fått av SM6FCM.

Joakim SM6PVB

Joakim SM6PVB

Vi hann också planera för den nya repeaterstationen.
Vi bygger in den i det skåp som tidigare inrymt den gamla nollan borta på Bokenäs. UZJ tog med sig alltsammans för dessa åtgärder och vi ser fram emot att installera om några veckor. Det blir första fasen i en uppgradering av vårt lokala 70-system. Framöver vill vi ersätta enheten nere i centrum och ha allt här uppe på ett toppen-QTH!

Så många som arton
blev vi! Samtliga sittplatser gick åt. Välbehållna seglare på plats efter långturerna var YFP, RDA, Lars-Göran och Peter. Övriga den här kvällen: Janne, UZ, UZJ, NXP, RSE, OPW, PVB, YWJ, AHL, AZZ, EOM, BYB, ZEM och vår nytillkomne Göran A., även han en inbiten långseglare.

Ronny SM6RDA

Ronny SM6RDA

Seglare

Stig utanför Bressay, Shetland

 

Tips: Klicka på sidans bilder för full storlek.

73 de ZEM
.