Stjärnklart!

Lasse SM6EOM ställer upp teleskopet för oss på onsdag kväll. Vi träffas på Bohus-Malmön 15 mars kl. 18 för en utblick i rymden. Anmälan om deltagande till ZEM snarast och senast kl. 18 tisdag 14 mars. Anmäl samtidigt om du har önskemål att åka med i min bil. Det blir något att tugga på också. Observationerna sker utomhus, så anpassa klädseln. Vid prognosförändring till mulet väder ställer vi in och du får besked över SMS. Välkomna till en fascinerande afton på ön!
73, Hans-Christian – SM6ZEM

OPW UPPDATERAR KLUBBENS 897:A

Klubbens uppdatering av klubbstationen med den nyinköpta rotorn och besluten på stackade 9-elementare för två meter samt en ny mast för kortvåg/50 MHz slår OPW ett slag för själva radion. 
Vi har ju tidigare satt in ett cw-filter som gör gott på cw-delen. Denna gången är det SSB-delen som kommer att få ett filter. Ett Yaesu YF122S. Filtret har fått fina recensioner på nätet och stämmer detta kommer vi säkert att köra en station till på testerna 🙂
OPW bekostar filtret så det inte belastar klubben. Räknar med att montera filtret på tisdag då det är 70-test. Hoppas vi hörs!
-OPW