Fielday Väst 2016

En stor skara medlemmar besökte FDV i Vårgårda under lördagen. Här såldes det mesta ute på gräsbacken. Tror nog att det var nytt rekord i loppisen i år. GT och ATX tjänstgjorde som loppisarbetare i det goda vädret.
Även på insidan var kommersen stor. Sedvanliga utställare som Limmared och VKC Hamshop var på plats, även Mobinet hade satt upp en större utställning.

Glädjande, i vart fall för UZ och OPW,  fanns det varmkorv att tillgå detta år. Det har ju varit lite si och så med den varan under andra år. Vi spanade in följande medlemmar under några få timmar: UZ, OPW, AZZ, DBZ, HYG, NXP, KMD, ATX, YWJ, USS, RTJ, GT, RSE, Edo = 14st/41%. Bra jobbat!

FDV hemsida

Field Day lördagen den 3 september i Fjällbacka

KäralidAHL Fieldday

 

 

 

 

 

Eva och SA6AHL/Göran inbjuder till träff  på f.d. Pensionat Käralid, Allegatan 23.

   • 1200 – 1230 incheckning.
   • 1230 – xx Fika. Detta är kanske den viktigaste aktiviteten 🙂
   • Efter fikat kan man ta en promenad och prova radioförbindelse från det 74 meter höga Vetteberget. Där funkar digitalen.
    AHL Fieldday
   • De kulturellt intresserade kan besöka fotoutställningen med anledning av Ingrid Bergmans  100 – åriga födelsedagsdatum eller PålArne- konstverket vid kyrkan. Sakkunnig guide (Eva) medföljer.
   • Under denna kulturpromenad kan man även besöka några intressanta platser, som omnämns i Camilla Läckbergs böcker.
   • Efter promenaderna kan den hågade fortsätta att fika och prata.
   • Vid tjänligt väder erövras Fjällbacka lämpligen per MC, gärna med XYL på bönpallen. Bilburna är lika välkomna. Uppmuntra gärna XYL att följa med. Vi har gott om plats.
   • För att vi skall veta hur mycket kaffe mm, som skall bullas upp vill vi att du anmäler deltagande och antal personer senast dagen före. Lämpligast på e-post gbjorving@hotmail.com eller sms  på 070-657 29 13. 0525-315 31 är också en möjlig kontaktväg.
   • Även yngre familjemedlemmar är välkomna. Och vovvar /red. anm. Det finns ju möjlighet att besöka Kungsklyftan där scener i Ronja rövardotter spelades in.
   • SA6AHL har passning på Tanumsrepeatern 145.675 MHz analogt. (Är SM6HCX i Fjällbacka denna dag kan det finnas lokal digitalanknytning på 433,575 MHz)
    AHL Fieldday
   • Välkomna!
    Eva och Göran

Grattis Dean!

RSESM6RSE Dean har lyckats med att installera en komplett remotestyrd station i vår klubblokal. Anläggningen styrs över internet och projektet är framtaget med stor omsorg. Stationen har en egen antenn och en logik som tar hänsyn till att alla funktioner för våra ordinarie prylar inte påverkas.

Nu sitter Dean hemma och upplever DX QSO som aldrig varit möjliga tidigare, i den svårt QRM kontaminerade miljön som råder där han bor. Vid en fikaträff under tidiga hösten kommer han att ta tillfället och demonstrera detaljerna. Väl utfört Dean, du är en tillgång i vårt SK6IF!
RSE Remote 3 bNätaggregat, Remoterig, autotuner och radio IC-7100. GSM relä för 230V kontroll.
Ytterligare relä under hyllan.

73 Hans-Christian SM6ZEM