Crusing

Traditionsenligt var det crusing i Lysekil på midsommardagen. Mängder med dollargrin och före detta dollargrin gled fram längs Lysekils gator. För att underlätta för alla finns en crusingslinga. Närmare 1500 bilar brukar åka runt i centrala Lysekil. Evenemanget brukar locka cirka 25000 personer.
. Här deltar i frivilligarbeta flera olika klubbar mot liten ersättning för att allt skall rulla på. Vilket det egentligen inte gör. Det blir fram åt kvällen oftast totalstopp från infarten, längs hamnen och bort över havsbadsområdet.

CI2A3560

OPW och BYB samspråkar på Drottninggatan. Foto, Glenn Andersson. www.glicko.me

SK6IF ställde för tredje året upp med personal. Denna gången var det 10 man med sextimmars pass utplacerade i stan. Patrullerande vid södra hamnen var RSE, LNJ, Edo, PPF, OPU och XTV. Från kl 11 var dom igång här.
Vid N:a Hamnen tampades RDA och YWJ att få trafiken att flyta från kl 17.
OPW som var vår ansvarige under dagen, gick på 09,30 för möte, info och västar. Passet vid Drottninggatan/Trädgårdsgatan började kl 14. Kl 17 anslöt BYB. Här var det både lite kaosartat (nr bilarna kom från fel håll)  och rätt var det var så var det hur lugnt som helst. Här körde BYB och OPW med avbytare PPF fram till kl 23. Och tänka sig, vad påpassligt störtskur och åskväder som då drog in lät oss avsluta midsommarcrusingen!

Mängder med bilder finns på Glickos hemsida. Han var och hejade på oss och tog några kort. Tack för bilden Glenn!

Tack till alla som hjälpte till under crusingen!

 

Visst kan man grilla, inomhus!

SM6ZEM grillarDet drar ihop sig till sommaruppehåll och därför tog vi tillfället att hålla ett litet möte över grillen. Inne på klubben, eftersom det i och för sig efterlängtade regnet inträffade denna dag.

Kassören rapporterade fortsatt god ekonomisk status. Därför kunde vi unna oss att prata om kommande investeringar i filter, antenninstrument, lås och nycklar. Fem lockbeten är på gång till höstens fikaträffar; mikrovågor, astronomi, remote, krig och överlevnad.

ZEM berättade om en rad förändringar som SSA:s nya styrelse under den senaste tiden jobbar fram för medlemmarnas bästa. RSE Deans remote-projekt tuffar på. Antenn med anpassning och en choke är nu på plats och intrimningsfasen står på tur. Ett bygge av störningssniffer och deltagande i årets fyrhelg hann vi också prata om.

Sedan samlades vi till en exklusiv måltid, bestående av de bästa korvar som på orten köpas kan, blandat med utvalda tillbehör. Nu ser vi fram emot trevliga timmar på midsommardagens Cruising och påföljande angenäma inbetalning till klubbens konto. Medlemmar på plats den 15 juni: NXP, HYG, EOM, PPF, UZ, OPW, RSE och jag.
73 Hans-Christian SM6ZEM