Allt ska bort!

JanneVårlökarna bryter fram, presenningar åker av och såväl båtar som grannar börjar synas igen.
Igår lämnade vi alla dessa vårtecken åt sitt öde och samlades på klubben för auktion. Bortåt tjugo mojänger ropades ut. En hel del konstiga sådana var det, som inte gick att värdera och fick läggas åt sidan. Janne tog för sig och kunde ta hem litet av varje.
HYG gjorde nog det bästa kapet, för när vi tittade på nätet senare under kvällen begärdes det åtta gånger mer för ett av de två instrument som ingick i paketet han köpte. Då hade Hyggen gått, tur för honom.
Men det är så det skall vara på loppisauktioner,Instrument auktion
vi gör fynd. Senare på kvällen hittade vi ännu
mer grejor – i köket! Så det blir snart en ny auktion.
En pryl som vi inte hade råd att bjuda på hade vår Peter SM7LNJ med sig, ett professionellt video-kamerapaket, ett monster vars värde översteg vad min bil kostade i inköp som ny.
Vi fick lära oss en hel del om optik, extrema hårddiskar, mikrofoningångar, belysning, batterier och en vass miniatyr PC med skärm, allt i paketet som Peter har på axeln!SM7LNJ videokamera

Tilldragelsen attraherade förutom Peter LNJ och mig, Roger, UZ, AZZ, Janne, HYG, RSE, OPW, USS och vår förste kock BYB. Klicka på bilderna!

73 de Hans-Christian SM6ZEM

 

Glad påsk, köp en radiopryl!

Påsk, i år igen! Hoppas att er påskhelg blir angenäm. På onsdag 30/3 träffas vi på M8 i lokalen för att sortera och aktionera ut de grejer vi fick från gbg i våras. Passa på att fynda. De som medlemmarna inte köper lägger vi ut till försäljning på DX-radio. Möt upp för en trevlig fikakväll!

 

RU8

Lokala RU8 är i skarp drift from 2016-03-12.
Vi har fått igång kylfläkten igen, programmerat subton 118.8 både in och ut samt att vi har satt på en timer för driften så att riggen får vila mellan kl 24-06 (cirka).

Lokala repeatern Ru8 i Lysekil slutade att fungera i måndags. Några hantverkare hade lånat strömmen och sedan bara tagit sitt pick å pack och gått.

UZ och OPW konstaterade detta på onsdag och beslutade då att ta med sändaren hem. Där har radion blivit omprogramerad med ctcss på 118.8 både på rx och tx. Kylfläkten har stannat för gott och kommer att bytas samtidigt. Möjligen kommer repeatern igång igen till helgen.

OPW