Skämt och allvar vid fika den 17/2

EMF5Som så ofta gott humör och en bit seriositet.
OPW konkade in ett par rejäla pjäser som han kommit över. Nätaggregat av traditionell sort på 45A (!) och en maffig spänningsomvandlare. Fräscha grejer som lyste kvalitet och helt säkert kan komma till nytta på något sätt för klubben.


ZEM informerade om den allra senaste utvecklingen för amatörradion i samband med mätningar av EMF, elektromagnetiska fält och om bakgrunden. Det lutar åt att SSM, Strålsäkerhetsmyndigheten inte kommer att införa några effektbegränsningar eller plikt för sändareamatörerna att certifiera sina installationer. Men det återstår flera steg och närmast blir det möte hos SSM med SSA, ESR och FRO m.fl.

Därtill pratade vi om antennerna för 2-m repeatern och en del annat om nyttjandet av RV48. På plats denna muntra afton fann vi: BYB, UZ, AZZ, Roger, RSE, OPW, HYG, NXP, ZEM och gästen Lars Upper.

73 de ZEM

 

Ärrnollan

UDU har pellat egrann, och så här skriver han på QTC-sidan:

”-Norske logiken är inlagd på R0 i den nya Yeasu repeatern. Så nu går det att öppna repeatern med subton,1750Hz eller DTMF 4 ev små justeringar kommer att ske framöver.”

Repeatern har idag varit utsatt för lite störningar, vilket vi kan få när vi inte opererar med CTCSS. UDU skulle se om det går att tajta-till squelchen lite till.