NYA REPEATERANTENNER

En kärra kommer lastad.
Verktyg, antenner och en grill hade UDU med sig till rptqth:t. Två klättrare äntrade masten för att ta ned de fyra stackade antennerna för att byta ut dessa till nyinköpta vikta dipoler av kommersiellt snitt. Här har vi också förberett för kabelanslutning med rätt kontakt för enkelhetens skull.

Bilder och även en videosnutt finns att beskåda, dock endast för våra medlemmar på SK6IF. LNJ jobbade givetvis med den biten. XTV skötte hissen för antenner upp och ned. När jobbet var klart och korven var slut gjordes det tester mobilt, bland annat av LNJ som rapporterar att repeatern nu går på ställen han inte hört den på förut. Även WZR och XTV gav goda rapporter från Henån respektive Ljungskile. ATX har fått upp repeatern i dingle med ett par S-enheter och kan nu köra med traskesnatter hemifrån.
Övriga klubbmedlemmar tackar WZR, UDU, VTZ, LNJ och XTV för deras insats idag. Tillsammans är vi starka!

Den gamla dipolen från Vårgårda har ändå klarat sig bra under de år den suttit uppe.

SSAs BULLE PÅ LYSEKILSREPEATRARNA

Få senaste nytt från SSA direkt på våra fyra repeatrar.
Kl 9.00 på söndag morgon läses bullen från Öland med inchekningsbörjan kl 8,45.
Repeatern kopplar automatiskt upp på SVX-Link under pågående bulle.

Lyssna, checka in och njut.

https://svxportal.sm2ampr.net/

Checka gärna in för både statistiken och klubbens skull. Hörs vi, finns vi!

NYPREMIÄR FÖR RU8

Sjösättninngen av RU8TX på brandstationen gjordes idag av OPW och UZ. Kontaktering av inkommande kabel gjordes och mätning av SWR, som var obefintlig, och repeatern lämnade 16 watt. Finns ett läge på 35 watt, men om det inte behövs så…
Taanken var att montera en ”smart 220-v plugg” som skulle kunna stänga av RU8 via wifi. Men pluggen accepterade inte det öppna nätverket,. 🙁

Nu står radion i brandstationens teknikrum, en blindkäpp 28 meter upp i masten. Lågförlustkabel. Nya fläktar som är termostatstyrda (AZZ). 10 nya år kanske. QRV mellan 06,00-24,00. Välkommen in att pratapå!
Projektet genomfördes av OPW, AZZ, UZ, RSE, RTJ.
//OPW

RU8 QRT 11Sept.

Idag under dagen kommer del 2 av uppdateringen utav ru8 att ske. Radions fläkt har havererat och lika så fläkten i chassilådan. Dessa skall bytas och även nätaggregat kommer till att bytas mot ett mindre och lättare aggregat. Tyvärr har vi inte fått fläktarna utan får göra detta jobbet i nästa vecka. Men Vi förbereder alltihopa under dagen, så att den repeatern kan förmodligen gå i eftermiddag igen.

 

 


UPPDATERING 20-09-11

Repeatern har fått ett nytt switchat nätaggregat på 10 A och en ny fläkt bak på radions kylfläns, en som kyler lite mer. (större och fler rpm) En termostatstyrning har monterats och en givare monterats i fylflänsen. Nu väntar vi på chassifläkten och en intrimmning.
/OPW

RU8 TX

Sändardelen är under måndag em nedtagen från sitt ordinarie QTH och flyttad till M8. Nu skall vi ha fläktbyte och termostatinstallation på radion innan den flyttas till sitt nya TX-QTH, brandstationen.
En översyn på RX stationen gjordes också i dag em. Vi dammsög racklådan och ställde om timern. Översyn är lltid bra.

/OPW

RU8:s nya QTH

Med bravur för RTJ och RSE på onsdagen monterat nya sändareantennen för 70 cm på brandstationen i Lysekil. På 25 meters höjd sitter en x50 på en utriggare. Tanken för flytten av denna delen av systemet är för att miljön, på en krypvind i stan, där det sommartid är oliiidligt varmt, och på vintern är oliiidligt kallt skall bytas till en tempererad riktig radiomiljö. Där ingen glömmer stänga takluckan och låta regnet skölja vår radio etc. Mer lättservat blir det också. Bara att ringa 112, så är dom där och öppnar på mindre än 5 minuter.

    

Vår antenn monterad näst överst, och montören förevigad strax under.

Ärrnollan

UDU har pellat egrann, och så här skriver han på QTC-sidan:

”-Norske logiken är inlagd på R0 i den nya Yeasu repeatern. Så nu går det att öppna repeatern med subton,1750Hz eller DTMF 4 ev små justeringar kommer att ske framöver.”

Repeatern har idag varit utsatt för lite störningar, vilket vi kan få när vi inte opererar med CTCSS. UDU skulle se om det går att tajta-till squelchen lite till.

Repeater SK6IF/R RV48

RU384-RU8  -Åter i drift i Lysekil
(160131)

Söndagsarbete! UZ, OPW, BYB började förmiddagen på sk6if´s HQ, med att hämta diverse utrustning, såsom repeater, verktyg mm, mm. Väl på plats på RU384 övre, monterades kabel, antenn. Skåp på vägg, genomförning, inkoppling mm. Gamla utrustningen demonterades. Efter många om och men blev det provkörning, som funkade bra, men inte ända ut. 70 rx- 2 tx var hel ok och vi hördes inne på RV48. Men inte ett ljud på RU384 nedre.70rx

Efter vi städat efter oss bar det av till sändaren. Här visade det sig att timern gick ett halvt dygn fel. Riggen var för den delen också avstängd. Efter omprogramering visade det sig att systemet fungerade perfekt. Eventuellt borde vi byta ut sändaren, som mer eller mindre har gjort sitt. Sista pustet var ett besök igen på M8 för att lämna tillbaka en del verktyg! Tack för oss, och välkomna att testa ”nya” RU8 / RU384 i Lysekil.

/OPW med UZ och BYB

Vår repeater på RV48 är nedtagen för eventuell uppgradering.

Nu kör vi tills vidare med UDUs bärvågsöppnade reservrepeater.

Arbete med vår 70cm repeater pågår också. Ny radio, antenner och fäste är på gång på mottagarsidan av UZ och OPW. En smärre justering på sändarsidan kommer också att ske, och sändaren kommer att sända med ctcss-tonen 118.8. Meddelar här när nya repeatern är sjösatt. Gäller också RV48an.