RV46 och RV54 BYTER PLATS

Vi har fått påstötningar om att Tanumsrepeatern stör i Oslo-området. Trots att vi har antennen i SV riktning och sänkt uteffekten till 1 watt stör vi fortfarande! Därför ar UDU provat att köra Kungshamn på RV54 och därifrån har det varit störningsfritt. Därför har vi bytt platser på repeatrarna, dvs RV46 flyttar till Tanum och RV 54 till Kungshamn.

RV46 145,575 är i Tanum subton 118.8Hz
RV54 145,675 är i Kungshamn subton 94.8Hz
Allt annat är som förut med sammankopplingen på FM.
Listorna på SSA/SK6BA och Brandmeister är uppdaterade.
Vi tackar UDU för allt fysikt jobb!!! Och även Ronny som hållt kontakten med Norskarna.
//OPW

Traderaförsäljningen upphör

Efter nytaget beslut upphör traderaförsäljningen tom Januari 2021. Endast de produkter som ligger oförsålda på tradera i nuläget kommer att fortsatt vara till försäljning. Däremot kommer genomgång, prissättning och uppfräschning av kommande produkter att göras. I övrigt finns det massor kvar att sortera och märka upp från stående lådor. Kul men tidsödande jobb.

Med rådande rekommendationer kommer vi också att tills vidare hålla stängt för möten/träffar. Det är ju också den kalla perioden nu, så att träffas utomhus är nog ingen god idé.

//OPW

Ny lab-bänk

SEB som nyligen bytt lokal hade ett för oss passande bord i sin gamla lokal. Efter kontakt med banken ordnades ett möte i gamla lokalen där vi fick detta lilla 1 * 0,5 -meters bordet som passar perfekt mellan garderob och gamla lab bänken i köket. Bordet hämtades kördes till lokalen för att återmonteras och placeras resultatet syns på bilden och det känns väldigt bra. Eventuellt får vi flytta på skruvstycket, eller så anpassar bordet vid användning.  //Opw

Repeaterrokad

Under söndagen stängd r3 i Tanum med och och RV 46 i Kungshamn fick Tanums frekvens och subton. Udu har trimmat filterna i Kungshamn och vi kommer att provköra Kungshamn på R3ans kanalplats tills vidare då vi har haft problem med störningar i Oslo-området ifrån Tanum. Tanum kommer tills vidare att vara qrt medans Kungshamn kommer till att vara repeatern som går i DMR/FM läge för oss.

Mer info senare.

NY RIGG

 

Klubben är nu QRV på DMR också. Vi inköpte för ynka 600 spänn en Radiodiddity GD-77, med laddstation, bärväska, extra antenn och monofon.
UDU hjälpte oss förtjänstfullt med ny firmware och programvara för radion, som nu har avverkat ZDO, BOL och VTK, samt lite prov med BYBBEN.
Välkommen att köra DMR.

OPW

Utmärkt uppmärkt

BYB har under en tid gått igenom sortimentskåpen, både på väggen och i hyllan brevid. Sorterat skruv har också varit en utmaning. Men som synes har sortimentskåpen bilvit uppmärkat och letandets dagar är över.
Samtliga fyra skåp i köket plus hyllan under spisen har fått ett upplyft. Hyllorna gapar nu, kanske inte tomma, men städade och strukturerade. Även de rigoröst uppmärkta.
Så för den som kommer hit och begagnar skåpen hoppas vi på att ordning hålles.

Bästa 73 OPW

 

EFTER CQWW, STÄD, SÄLJ OCH OMSTRUKTURERING FORTSÄTTER

CQWW som avlöpte i helgen kördes med testsignalen SK6L och genererade sisådär 175 qso.
Vad gäller lokalen kan man säga att möteslokalen är klar, även om det ser ut som f_n. Fortsättning med traderaförsäljningen i oförminskad takt. Har vi kanske lika mycket kvar att sälja som det som redan är sålt. Har producerat 117 annonser.
Nu har städturen kommit till köket. Nya hyllor har satts upp, plastlådor hör införskaffats. Märkning av det mesta görs med hjälp av att pärmetikettsprogram i datorn eller via införskaffad Dymo-laber.
Hoppas att snart få komma tillbaka i de gamla mötes-gängorna så vi får träffas som förr och även inspektera städningen 🙂
Mårten får en eloge som har sorterat skruv och mutter och tillsammans med OPU monterat hyllor. AZZ för hjälp mer rig-kontroll av försålda riggar med mera. Åsså UZ förståss, med sitt antennjobb. Bra allihop.

73 de OPW

Sibylla Tackar

Tillsammans med Sibylla vill också OPW tacka för den trevliga sammankomsten på måndag kväll. Med loppis, som faktiskt sålde litegrann, filmvisningen samt den Goda Sibyllakorven. Tack för er givmildhet.
Vi som firade Sibylla var BYB, RSE, OPW, VTK, UZ, UZJ, AHL, VTZ