Klubben 50-årsjubilerar- Festkväll på SK6IF

Vår grand old man Rune SM6NXP fanns på plats, tillsammans med ett tjugotal glada medlemmar och damer, när vi träffades och firade de gångna femtio åren. Rune erhöll diplom för sina generösa insatser och på en skärm rullade det bilder som berättade en del om vad som hänt i klubben, främst under de senaste åren.

OPW/Anders överlämnar diplom till NXP/Rune. I bakgrunden RTD/Rolf och klubbens ordförande RSE/Dean.

Men den här kvällen hedrade vi framför allt nuet, när vi njöt av stundens lycka med återförening efter pandemin. Så det blev inga omständliga tal kring minnen från förr. Mårten SA6BYB tolkade däremot med några välformulerade ord vad vi alla kände – att Lysekils Sändareamatörer SK6IF inte alls varit vad det blivit utan vår eldsjäl i klubben, Anders SM6OPW.

Under middagen höll BYB/Mårten ett tal, där han hyllade OPW/Anders som med sina insatser betytt mycket för vår klubb.

Vi hedrade OPW och hans insatser, så även hustrun Christina och övriga som arrangerat det festliga jubileet. En hundra procent lyckad och minnesvärd afton.

Medlemmarna samlade för gruppfoto den 13 november 21, på SK6IF under 50-års middagen.
Överst fr vänster: AZZ/Peter, UZ/Bengt-Hugo, OPW/Anders, ATX/Kenny, VTK/Björn, RSE/Dean, AHL/Göran, RTD/Rolf, ZEM/Hans-Christian.
Nedre raden fr vänster: BYB/Mårten, USS/Dennis, NXP/Rune, YFP/Stig, RDA/Ronny.

Hans-Christian Grusell SM6ZEM

2020-års SK6IF:are

På vår 50-års fest uppmärksammade vi vår Grand Old Man, Rune NXP, som skänkt halva sin amatörradioutrustning till oss. Rune, som tack vare AZZ transport, kunde komma på kalaset och mottaga utmärkelsen ”Årets SK6IF:are” för lång och troget medlemskap samt för alla de tekniska prylar vi fick av honom! Ett verkligt lyft för klubben.

Rune tackade så mycket för utmärkelsen och tackade alla sina kamrater i klubben ”som är den bästa klubben” i hans tycke.

Mer om kalaset finns här och även här. ZEM har gjort reportagen.
.

ANTENNFÖREDRAG -UPPDATERAD

Nästa medlemsträff den 10 November kommer VTZbesöka oss och prata antenner för 2 och 70.


Missa inte detta tillfälle att både bli bildad och mätt.


Sedvanligt köksarbete efter föredraget.


M8 kl. 18,00 2021-11-10

 

 

VTZ har en fin genomgång av olika riktantenner på de högre frekvenserna, talar mycket om stackning, hur man ska stacka och vad som händer när man stackar. I det hela taget var det en trevlig kväll och lärorik. Vi tackar kricke så mycket för detta och hoppas han kan komma åter och göra något liknande igen.

HÖSTLOV 2021

Höstlovet är i Lysekil v44, 1-7 November där vi i år har öppet hus och visar våran utrustning och slår ett slag för vår hobby.

Schemat för höstlovsveckan är nu klart och ser ut enligt följande.
1/11 Måndag : OPW/UZ 
2/11 Tisdag : OPW/AZZ (PPF)
3/11 Onsdag : ATX/RSE 
4/11 Torsdag : AZZ/LNJ 
7/11 Söndag : BYB/RDA
Tider : Mån – Torsdag 18 – 21. Söndag : 12 -15.
Besökare hälsas välkomna!

OPW Ohotad vinnare

Klubbtävlingen F.C.O. 2021 avgjordes på MT oktober där OPW med kraft utskåpade alla sina klubbkamrater. Med 800 poäng som slutresultat och plats 24 i SSAs lista blev det som en promenadsegar. De 10000 prispengarna har delats ut till den lycklige vinnaren.
OPW uppmanar alla till att vara med i nästa års tävling, då ingen annan var med detta året!
Då med en flaska Pommac i pris!

24SM6OPW1312252624508816800SK6IF

SK SM6KMD

Det är med stor sorg jag tog emot beskedet att vår medlem Rolf KMD i dagarna har gått QRT.
En fin och snäll människa som var hjälpsam i alla lägen.
För ett par år sedan skänkte Rolf oss både sin Vårgårdamast och riktantennen. Efter de kom han med mängder av elekronikprylar och verktyg som vi har haft mycket nytta av. 2019 blev han utsedd till årets LSA:are men fick inte sitt diplom förrän 2020 levererat av LNJ. HÄR!

Vila i frid Rolf.

D6-möte och loppis

Intressant D6-möte genomfördes i Järpås mellan Lidköping och Vara under lördagen med bakluckeloppis.
Loppisen var hyfsat stor, och många kända ansikten var där. Nya kontakter knöts och även inköptes. Påfyllning sker i kontaktburken vid nästa tillfälle. Styckpris för kontakter: 50 kr styck!
Reino höll möte i Idrottsklubbens klubblokal. Se protokoll på ssa:s hemsida. Limmared var där med ett mini-utställning. Regnet var också påtagligt där stundvis.
Och VTZ! Hör och häpna, vid korvförsäljningen tog sällskapet hamburgare! 🙂

Besökare från IF, OPW, UZ, BYB, RTD