Nödsambandsmöte

Ryck ut till brandstationen måndag 11 mars. Ett viktigt möte! Nu börjar engage-manget att vakna inom våra led och myndigheternas intresse för vad våra klubbar kan bidra med ökar.
Vi resonerar om det som en radioamatör och klubb kan göra för att stödja samhället vid en kris. Bättre förberedd än efterklok, hälsar Bernt som också bjuder på kaffe och smörgås den här kvällen. Vi ses i Räddningstjänstens lokaler i Lysekil kl 1800.

Lär om laddning med Stig!

Onsdag 27 februari träffas vi på klubben och lär oss allt om hur man laddar och vårdar sina blyackumulatorer. För det är både tunga och dyra grejor som vi inte vill byta i onödan.

Vår expert Stig SM6YFP fyller oss med kunskap, för att skapa lång livslängd på batterierna till bilen, båten och riggen. Klockan 18 som vanligt.

Ett härligt årsmöte

Många medlemmar infann sig och mycket blev uträttat. Beslut om nya, östra masten, nyval av ordförande SM6RSE och omval sekreterare SA6BYB. Noggrann genomgång av framtiden för repeatern i Tanum och här kommer det nog att hända saker. Vi kunde glatt räkna in SA6ATX och SM6TFA i vår skara igen och Andreas överraskade med stor generositet vad gäller materiel till östra masten. Vår klubb kommer att stå som värd för höstens SM6 möte. Ekonomin är fortsatt god och vi ser fram mot ett spännande verksamhetsår.
Tack alla fina vänner som jag fått med SK6IF. Det har varit inspirerande fyra år med ordförandeskapet och jag känner mig rejält uppskattad.
73 de Hans-Christian SM6ZEM

Nu vet vi mera

En trevlig kväll. Peter SM7LNJ berättade
medryckande om hur man kan skapa tillämpningar med Raspberry pi.
Väldigt mycket och inte speciellt komplicerat, verkar det som. Peter har även skaffat en repeater som är under prov och Marcus hade justerat våra kaviteter som SK6IF lånar ut till
stationen. Rolf SM6KMD hade haft storstädning i sitt bibliotek och kom med en massa fin litteratur, bara att förse sig. Tack Peter, Rolf, Marcus och alla andra för en angenäm kväll på klubben med många medlemmar på plats.

73 de Hans-Christian SM6ZEM

Viktiga nyheter om digitala driften i Kugshamn

Hej och glad sommar alla!
Lite förändringar på de digitala moderna har det blivit i Kungshamn. Vi har provat som jag har skrivit förut att både köra D-Star och DMR på samma repeater och det har fungerat bra tekniskt men inte praktiskt.
Därför drar vi igång en ny repeater på 70cm för enbart D-Star och på 2m blir det DMR. Anledningen att det inte blir tvärtom är att jag inte har någon repeaterstation att bygga om för DMR på 70cm och sen är de flesta Icom D-Star stationer dualbandare men det är det inte på DMR som folk har skaffat i området.

Frekvensen på 70cm D-Star blir RU-382 (RU7) 434.775 shift -2.000 MHz.
I radion skall det stå:
RPT1 SK6IF B
RPT2 SK6IF G
DMR på 2m RV-46 145.575 shift -0.600 är det CC 6 som gäller både TS1 och TS2.
2m repeatern kommer gå i båda moderna ett tag fram över tills folk har programmerat om sina stationer. På SSA hemsida står de nya uppgifterna http://www.ssa.se/repeatrar-fyrar/
73 de SM6UDU/Marcus

Bra jobbat och mer som väntar


Ja, mastarbetet löpte effektivt och det berodde på god planering och att duktiga medlemmar ställde upp. Här ser vi några av klubbens klippor SM6UZ, SM6OPW och SM6AZZ

 

Marcus UDU justerar skyltningen allt efter nya order från Cruising ledningen

Cruisingen genomfördes med åtta medlemmar samt Edo. Tack för det! Vårt repeater radiosystem kräver insatser. Mer om detta på vår Facebookgrupp och här på chatten

73 Hans-Christian SM6ZEM