Ett härligt årsmöte

Många medlemmar infann sig och mycket blev uträttat. Beslut om nya, östra masten, nyval av ordförande SM6RSE och omval sekreterare SA6BYB. Noggrann genomgång av framtiden för repeatern i Tanum och här kommer det nog att hända saker. Vi kunde glatt räkna in SA6ATX och SM6TFA i vår skara igen och Andreas överraskade med stor generositet vad gäller materiel till östra masten. Vår klubb kommer att stå som värd för höstens SM6 möte. Ekonomin är fortsatt god och vi ser fram mot ett spännande verksamhetsår.
Tack alla fina vänner som jag fått med SK6IF. Det har varit inspirerande fyra år med ordförandeskapet och jag känner mig rejält uppskattad.
73 de Hans-Christian SM6ZEM

Nu vet vi mera

En trevlig kväll. Peter SM7LNJ berättade
medryckande om hur man kan skapa tillämpningar med Raspberry pi.
Väldigt mycket och inte speciellt komplicerat, verkar det som. Peter har även skaffat en repeater som är under prov och Marcus hade justerat våra kaviteter som SK6IF lånar ut till
stationen. Rolf SM6KMD hade haft storstädning i sitt bibliotek och kom med en massa fin litteratur, bara att förse sig. Tack Peter, Rolf, Marcus och alla andra för en angenäm kväll på klubben med många medlemmar på plats.

73 de Hans-Christian SM6ZEM

Viktiga nyheter om digitala driften i Kugshamn

Hej och glad sommar alla!
Lite förändringar på de digitala moderna har det blivit i Kungshamn. Vi har provat som jag har skrivit förut att både köra D-Star och DMR på samma repeater och det har fungerat bra tekniskt men inte praktiskt.
Därför drar vi igång en ny repeater på 70cm för enbart D-Star och på 2m blir det DMR. Anledningen att det inte blir tvärtom är att jag inte har någon repeaterstation att bygga om för DMR på 70cm och sen är de flesta Icom D-Star stationer dualbandare men det är det inte på DMR som folk har skaffat i området.

Frekvensen på 70cm D-Star blir RU-382 (RU7) 434.775 shift -2.000 MHz.
I radion skall det stå:
RPT1 SK6IF B
RPT2 SK6IF G
DMR på 2m RV-46 145.575 shift -0.600 är det CC 6 som gäller både TS1 och TS2.
2m repeatern kommer gå i båda moderna ett tag fram över tills folk har programmerat om sina stationer. På SSA hemsida står de nya uppgifterna http://www.ssa.se/repeatrar-fyrar/
73 de SM6UDU/Marcus

Bra jobbat och mer som väntar


Ja, mastarbetet löpte effektivt och det berodde på god planering och att duktiga medlemmar ställde upp. Här ser vi några av klubbens klippor SM6UZ, SM6OPW och SM6AZZ

 

Marcus UDU justerar skyltningen allt efter nya order från Cruising ledningen

Cruisingen genomfördes med åtta medlemmar samt Edo. Tack för det! Vårt repeater radiosystem kräver insatser. Mer om detta på vår Facebookgrupp och här på chatten

73 Hans-Christian SM6ZEM

Stjärnklart!

Lasse SM6EOM ställer upp teleskopet för oss på onsdag kväll. Vi träffas på Bohus-Malmön 15 mars kl. 18 för en utblick i rymden. Anmälan om deltagande till ZEM snarast och senast kl. 18 tisdag 14 mars. Anmäl samtidigt om du har önskemål att åka med i min bil. Det blir något att tugga på också. Observationerna sker utomhus, så anpassa klädseln. Vid prognosförändring till mulet väder ställer vi in och du får besked över SMS. Välkomna till en fascinerande afton på ön!
73, Hans-Christian – SM6ZEM

MetroVNA Deluxe

Idag kom den här läckerbiten hit från tillverkaren Antonio IZ7LDG. Underbara funktioner. Färggrafik med siffror och diagram för antennanalys upp till 250 MHz för SWR, impedans, fas och förlust med flera RF-mätningar. Dip-meter för t.ex. traps och en RF-generator funktion finns med samt t.ex. Smithtdiagram kan visas. Filter, kretsar och ledningar kan verifieras. USB och Bluetooth till en PC eller smartphone är möjligt för presentation på distans. Internt uppladdningsbart batteri.

Inlärda kunskaper om Smithdiagram har tyvärr för länge sedan försvunnit bort över horisonten hos mig. För en del av oss kan det räcka med att börja med de vanliga tillämpningarna. Manualen är bra men vi gör en handfast lathund för de enklare mätningarna, så att alla medlemmar kan låna och komma igång med underverket.
73 de Hans-Christian – SM6ZEM