Nya apparater

Till vår samling av radioapparater har det kommit tre nya. Min förre arbetskollega Kjell på Schenker var och hälsade på mig och hade ett trevligt paket med sig.
Här fanns det två lite lustiga handapparater av märket GREAT. Formade som en telefonlur. Tre kanaler tre watt AM. Vidare an mobil Kraco 4024 AM7FM. Vet inte om de fungerar, men det får vi testa. Även en SWR-meter låg med. 🙂

AVSLUTNINGSGRILLMÖTE

Måndag 20 juni toppas våren med ett mindre infomöte med tillbehör.
Som vanligt träffas vi på M8 kl 18. Hoppas på att det ansluter många denna gång.
Vårens träffar har ju varit sådär kan tyckas. Grill och pommes hoppas vi kan vara nåt som kan smaka denna gång!
73 es cuagn! OPW

Slim Jim Projektet

Som tidigare har kallats till, att vara med och bygga en slim Jimantenn, eller bara vara med som god påhejare, började igår antennbygget med hugade RSE, OPW, BYB, USS och Claes. Som god påhejare assisterade AZZ oss.
En mycket oförberedd skara radioamatörer samlades runt bordet och hade olika idéer och tankar om hur antennen skulle byggas.
Efter vi hade beslutat oss för att antennen skulle byggas ”så”, började vi att göra en antenn.

Efter mätningar när antennen var klar, kom vi fram till att den passade Claes perfekt. Tvåmetersantennen blev nämligen perfekt på 156 MHz. Nya tag tas nästa gång för att ha en ritning och göra en antenn för 145,1 Mhz. Men snacka om hur kul vi hade. Tur man inte missade detta. Vi kallar vid nästa byggkväll, om någon vill vara med och se på eländet.
//OPW

Göteborgs R2:a nu med SVX-link

Nu är repeatern i Göteborg igång med SvxLink. Den 17 feb 2022 är repeatern utbytt och styrs av en RaspberryPi kopplad till internet. Kolla Portalen så ser du vem som är aktiv runt om i Sverige.
https://svxportal.sm2ampr.net/

GSAs repeater nås på DTMF 91240602. Här kan man lyssna på söndagsbullen kl 20,00 om man kopplar upp sig. Morgonbullen kommer troligen att läggas ned eftersom man kan återsända SK7SSAs bulle kl. 09,00.

Läs mer om GSAs repeatrar på deras hemsida.

MATNING

Måndag kväll. M8. UZ, OPW, BYB och en elektriker.
Matningen från centralen till schacket var färdigdraget av UZ och RSE. Nu var turen kommen till inkopplingen. Matningen går upp under fönstret där det sitter två 10A säkringar i en låda. Där jämte sitter två tvåpoliga brytare. Uttagen är monterade bakom radioborden.
I centralen sitter det monterat två 16A säkringar.

Vid nästa arbetskväll kommer det hela att kopplas upp i de nya uttagen. Kan det bli en brytare för HF-bordet och en för V/UHF?
Ja det återstår att se. Det fina är att detta närmar sig sitt slut och ytterligare en förbättring är gjord.

//OPW

Trevlig novemberkväll

18 November, öppet på klubben. En hel del besökare, varav en nyantagen medlem, SM6VTZ, Christian som kom med ”snällmuta” i form av pepparkakor. Passade gott till kaffat. Tack Kricke. Givet var BYB i korvgrytan och fixade slangen. Den nya riggen prövades, men ack va tyst det var på 14/21/10. Något mer på 80/40 men med fel antenn. Vi har en filmkväll på gång ang 7300-riggen. Info kommer. AZZ tog idag med sig Sommerkamps-hf-riggen för rörbyte. Vi har en del spännande saker att se fram mot. Nu är det bara två träffar kvar innan mötesavslutningen med julmacka. Som kassör vill jag passa på att tacka besökarna för de generösa penningåvorna under kvällen.
Medverkande: OPW, BYB, AHL, ATX, PPF, VTZ, RSE, AZZ, Jan.

SAC SSB

Årets upplaga av SAC SSB kördes till en början av OPW och PPF. Från 1400 sst snurrades det på nya beamen. En väldig skillnad var det mellan tråd och beam. Vid 18-tiden stängde bandet och vi lämnade lokalen.

På söndag morgon checkade OPW in i lokalen igen för att köra vidare på testen till kl 14,00. Men ack, första timman var såååå tyst. Bandet öppnade åter kl 8. När testen var slut hade 104 stationer avverkats och 12 timmar i opratörsstolen. 73 /OPW