NYPREMIÄR FÖR RU8

Sjösättninngen av RU8TX på brandstationen gjordes idag av OPW och UZ. Kontaktering av inkommande kabel gjordes och mätning av SWR, som var obefintlig, och repeatern lämnade 16 watt. Finns ett läge på 35 watt, men om det inte behövs så…
Taanken var att montera en ”smart 220-v plugg” som skulle kunna stänga av RU8 via wifi. Men pluggen accepterade inte det öppna nätverket,. 🙁

Nu står radion i brandstationens teknikrum, en blindkäpp 28 meter upp i masten. Lågförlustkabel. Nya fläktar som är termostatstyrda (AZZ). 10 nya år kanske. QRV mellan 06,00-24,00. Välkommen in att pratapå!
Projektet genomfördes av OPW, AZZ, UZ, RSE, RTJ.
//OPW

ÖSTRA MASTEN -QRV

Östra mastens rotor visade sig inte fungera som den skulle. Instrumentet visade inte rätt riktning och gick lite som den ville. Efter diskussioner vad som skulle göras beslöts att 1. se hur det ser ut i kontakten i rotorn. Kortslutning? en felmonterad kabel? 2. Sitter antennen 60 grader fel?
Inga fel i kontakten, så vi flyttade antennen 60 grader. Och vips, det blev bättre. Efter en del justeringar bak på manöverinstrumentet stämmer riktningarna riktigt bra, och arbetet avslutades av fem glada amatörer. OPW, UZ (i korgen) AZZ, BYB, OPU (makpersonal).

Västra masten hanns tyvärr inte med denna gång. Den har vi lagt körförbud på, då kabelstammen har ändratsig och ligger på kanten i masttoppen och skaver. Arbetet fortskrider.

 

 

RU8 QRT 11Sept.

Idag under dagen kommer del 2 av uppdateringen utav ru8 att ske. Radions fläkt har havererat och lika så fläkten i chassilådan. Dessa skall bytas och även nätaggregat kommer till att bytas mot ett mindre och lättare aggregat. Tyvärr har vi inte fått fläktarna utan får göra detta jobbet i nästa vecka. Men Vi förbereder alltihopa under dagen, så att den repeatern kan förmodligen gå i eftermiddag igen.

 

 


UPPDATERING 20-09-11

Repeatern har fått ett nytt switchat nätaggregat på 10 A och en ny fläkt bak på radions kylfläns, en som kyler lite mer. (större och fler rpm) En termostatstyrning har monterats och en givare monterats i fylflänsen. Nu väntar vi på chassifläkten och en intrimmning.
/OPW

RU8 TX

Sändardelen är under måndag em nedtagen från sitt ordinarie QTH och flyttad till M8. Nu skall vi ha fläktbyte och termostatinstallation på radion innan den flyttas till sitt nya TX-QTH, brandstationen.
En översyn på RX stationen gjordes också i dag em. Vi dammsög racklådan och ställde om timern. Översyn är lltid bra.

/OPW

ÖSTRA MASTEN -UPDATE

Masten är på plats igen. Tisdag em var AZZ, UZ, OPW och BYB på plats för det stora lyftet. En vindindikator har också monterats i masten samt en utriggare med flagglina för kommande 80/40 antenn.Vid inkopplingen visar ddet sig tyvärr att rotorn inte uppför sig som den ska, utan visar fel, går olika fort i displayen. Kaan tänkas att det kan vara felkopplat eller kortslutning i kontakten, uppe då givetvis. Vi väntar på en skylift kör att kolla detta.

Även strul i västra masten. Kablaget fastnat i masttoppen och rycks loss lite otäckt. Körförbud och får åtgärdas när ev skylift är på plats.
/OPW

Östra masten

Östra masten har nu blivit nedtagen för rotorbyte och översyn. Det var för ett år sedan som masten komma upp med antenner samt kabeldragningen mellan Schacket och masten gjordes. Vi har förberett genom att koppla loss alla kablage skarvlådan och igår kommer kranbilen för själva lyftet. Samtidigt som masten togs ner tog vi bort rotorn från dess plats och uz har förtjänstfullt gjort nya hål för den nya rotorn. Förhoppningsvis kommer masten upp igen redan denna veckan, eventuellt nästa vecka för att då ta sig an de stora testerna i höst.

Ytterligare jobb som skall göras är nedtagning av RU8-sändardel. Ombyggnad av fläktstyrning till dito.
Indragning av kabel från mast till radiorum på brandstationen för att flytta in RU8 sändardel.
Översyn av RU8 mottagardel. Omställning av klocka och dammsugning av radiorack.

FÖRSÄLJNING

Vi har fått mycket radioar och tillbehör till klubben. Vi håller just på med sortering av vad vi skall ha, vad som går att sälja och vad som måste slängas.
Följ oss eller buda på tradera där försäljningen fortgår. Vi kommer snart att ha <20-kronorslådan> på klubben. Två tillfällen blir det där medlemmarna kan fynda i junkboxen.
Har du något själv att skänka till klubben, kontakta OPW.
Givmilda amatörer mfl är Roger Knuuts, Jan Ljungberg, NXP, KMD, UDU och RII.
-Tack för er givmildhet!

RU8:s nya QTH

Med bravur för RTJ och RSE på onsdagen monterat nya sändareantennen för 70 cm på brandstationen i Lysekil. På 25 meters höjd sitter en x50 på en utriggare. Tanken för flytten av denna delen av systemet är för att miljön, på en krypvind i stan, där det sommartid är oliiidligt varmt, och på vintern är oliiidligt kallt skall bytas till en tempererad riktig radiomiljö. Där ingen glömmer stänga takluckan och låta regnet skölja vår radio etc. Mer lättservat blir det också. Bara att ringa 112, så är dom där och öppnar på mindre än 5 minuter.

    

Vår antenn monterad näst överst, och montören förevigad strax under.