Sista träffen

Onsdag kväll och sista träffen för i år bjöd på både enklare utbildning på ic7300 samt utbildning på andersson kontakter. Några filmer på Youtube hjälpte oss.

En bättre korvmeny dukades upp i köket och var omåttligt populärt. Nästa gång håller vi möte samt har en julmacka på bordet. Välkomna då!

 

Pantamera

 

Första säcken till pantamera har nu levererats till Coop i Lysekil som vidarebefordrar den med pantlastbilen och vi har fått mail att det är registrerat. Nu väntar vi bara på att få in en tvåhundring till på kontot. Glöm inte att om du har pant som du vill bli av med går det bra att ta med det till klubben. Även tyska och andra utländska burkar fungerar också. Tacksam för alla bidrag.

Nya HF stationsplats

En dag i veckan under tre veckor har UZ, OPW och BYB städat och försökt få i ordning en operatörsplats vid vårat radiobord. Vi har haft framme de flesta kablarna ur rännorna på baksidan och fått ställt iordning riggarna, fått upp 12 volts uttag på baksidan radio-bordet.Kopplat upp och in våra nya nätaggregat. Vi har även kopplat in en nödsambandscrossbansrepeater som går på 145,400/ 434,400 som man kan fjärrstyra igång vid behov. Finns det ingen ström får vi ta upp ett bilbatteri. En ”ny” dator kommer att sättas upp på HF-sidan.  Den 18 november kommer vi att ta en fikaträff och eventuellt någon information om våran nya rigg. Välkomna och fika, lyssna, titta och känna på riggen och hjälpatill att fylla det svarta hålet som riggen åstadkom. :s

NÄTAGGREGAT

  • I helgen har två av våra medlemmar skänkt två stycken nätaggregat till klubben. Rune/NXP ett 10 amperesaggregat som kommer väl till pass till våran crossbandrepeater och Peter/LNJ  har skänkt ett 40 amperes till våran nya kortvågsradio. Stort tack pojkar !

EXTRA EXTRA

Måndagens träff var ett utlyst extra årsmöte för att köpa en ny kortvågsrigg.
Styrelsen visade ett bildspel om ett antal olika radioapparater som förslag till inköp. Dessa var icom 718, 7400, 7300 och Yaesu 450D och ftdx101. Efter diskussion kom mötet fram till att att inköpa en icom 7300. Denna apparat begagnas av räddningstjänsten mitt Bohuslän och tre brandstationer. Vidare behövs också ett nytt nätaggregat. Styrelsen får i uppdrag att köpa ett aggregat mellan 25 och 30 ampere.

 

PREMIÄR

I dubbel bemärkelse har vi premiär på både östra masten och fikakvällarna på klubblokalen.
På lördag morgon kl 9 började UZ med att hämta och köra stegar till M8 för de avslutande jobbet på masten. OPW anslöt vid halv tio, så och ZEM. Här löddes de kontakter och drogs kablar för glatta livet. Tre matarkablar från schacket till masten och en spänningskabel för rotorn. Mitt på dagen kom BYB och avlöste ZEM för fortsatt arbete. Vid 17-tiden var allt på plats och stegar bortkörda. Inkoppling av rotor skedde på söndagen med UZ och OPW, som glatt lyssnade på japanska stationer med goda rapporter. Uppdraget slutfört och vi kan inviga masten på måndag då vår första fikakväll för hösten är.
Vi hoppas på bättre uppslutning på måndagen än på lördagen!