BYBBENS KORVRING

Även i onsdags, en ring på RV 48 med ett gott antal operatörer som var igång. Då vi har stängt klubblokalen PGA Coronaviruset och dess framfart, försöker vi att träffas via radion istället. Opw informerar om att det finns nya klisterdekaler med klubbloggan på, som  kommer att säljas när vi öppnar upp igen. Överskottet från dessa går till nya repeatersntenner som vi en gång i tiden har beslutat att införskaffa.

I övrigt var är lite löst prat om radioapparater, ståendevåg, whisper mm vi kommer att träffas på RV 48 även nästa onsdag. Var med att checka in på korvringen då, å till dess, 73.

D6 mötet i Karlsborg och Eskilstunamässan är inställda samt SSAs årsmötet i Östersund

På grund av rådande virusepidemi samt att många har hört av sig att de inte tänker komma så har arrangören Lake Wettern DX Group i samråd med DL6 Reino – SM6YED valt att i sista stund ställa in arrangemanget. Det lär också enligt uppgift finnas ett bekräftat fall av smittan i Karlsborg.
Vi kan inte annat än beklaga men vi tror att ni förstår situationen.
Sprid detta till så många ni kan!
// DL6 SM6YED – Reino  och LWDXG SM6CTQ – Kjell

-I dagarna har det meddelats från Eskilstuna att Ham-mässan också är inställ, då den drar mer än 500 personer.

Nu har också SSA ställt in årsmötet i Östersund. Se http://www.ssa.se 

 

SK6RM Radiomuseet

Söndag och klubbaktivitet… Tre bilar stävade till Göteborg för träff på Radiomuseet på Hisingen i Göteborg. Under trevliga förhållanden avnjöts museet tillsammans med AHL, som påpassligt hade fixat med macka och korv vid ankomsten framåt tolvtiden. Under tre timmar gick vi minutiöst genom museets alla delar. OPW fick den stora ”äran” för att han påpassligt visste att dom ordinarie sändningarna med STERO för FM riksradio påbörjades 1977.Vi är också oerhört glada att BYB tillslut kom på plats, efter att XYL fick sköta GPS:n. Lika så med PPF som inte hade en aning om varken adresser eller parkeringsappar. Stort Hejja på er! För den som aldrig varit där kan ett besök varmt rekommenderas.
Vi som tog oss dit var OPW, AZZ, RSE, PPF, YFP, BYB med XYL. Tack till AHL för trevligt arrangemang.

RADIOMUSEET LÄNK»

Glöm inte att ge din pant till klubben. Även utländska burkar går bra.

Tack till de som hittills har bidragit.

Öppethus hos SK6IF

Vi hade öppet hus med inbjudna för 27 och 69 MHz intresserade i måndags, kombinerat med sportlovsveckan. Två sportlovslediga syskon dök upp med sin föräldrar. AZZ och RSE visade våran utrustning och svarade på en massa frågor om amatörradio vilket vi tycker visar på intresse för våran hobby – kul ! Misstänker dock att barnen tyckte det var roligast med att ”slå” telegrafi på manipulatorn ! Snabbt hittade de en morsetabell på mobiltelefonen och kunde på så vis börja ”slå” olika tecken ,vem vet kanske har vi några framtida radioamatörer på gång :).

Vi gästades också av SM6-8491/Rolf som läser till sändaramatör. Rolf pratade på att bli medlem i våran klubb – välkommen säger vi ! Vi träffade också SA6HMA/Henrik – nybliven sändaramatör som passade på att besöka oss. Långväga besökare i från SK6LR/Lidköpings radioamatörer hade vi också i form av SM6YRB/Bosse-Vice DL6 och SM6KOB/Bonny. Många frågor besvarades som sagt av oss radioamatörer, både av medlemmarna och våra besökande kollegor. Stämningen var god och många glada skratt hördes. I köket stod PPF för kaffet. RSE och även vår besökare Rolf hade bidragit med gott fikabröd till kaffet och läsken. När klockan var 22.00 stängde vi ned och åkte hemåt.

Vi vill tacka alla våra besökare och radiokollegor för visiten. Ni är välkomna tillbaka närhelst det passar. Från klubben var följande medlemmar på plats : AZZ, RSE, PPF, OPW och ZEM.

de RSE –Ordförande i SK6IF

SPORTLOV

Under veckan är bemanningen på M8 enl följande:
Tisdag : ZEM & RSE  Öppet : Må – Tor 18 -21
Onsdag: AZZ & OPW
Torsdag: BYB & UZ
Söndag: PPF & RDA  Sön 12 – 16

Kom och se vår verksamhet över en kopp kaffe och
bli inspirerad av denna gränslösa hobby.

VÄLKOMNA!
SK6IF, Lysekils Sändareamatörer

SPORTLOVSVECKAN MED 27/69 MHz-inbjudna

Sportlovsveckan närmar sig. På måndag är det också träff med inbjudna.

Måndagen den 17 februari håller radioklubben Lysekils Sändareamatörer öppethus. Vi riktar oss främst till dig kör på 27 och 69 Mhz men även för den radiointresserade och givetvis också till alla skolungdomar. Vi bjuder på fika och slår upp portarna kl 18 till klubblokalen på Maskinvägen 8 45338 Lysekil.
Hoppas vi syns den 17 februari och Varmt Välkomna till oss.

Vidare under veckan är bemanningen på M8 enl följande:
Tisdag : ZEM & RSE
Onsdag: AZZ & OPW
Torsdag: BYB & UZ
Söndag: PPF & RDA
Öppet : Må – Tor 18 -21, Sön 12 – 16