SUBTON 118,8

Under söndag förmiddag slogs bulletinsändningen över SVX-link ut av sk6if-r.
Efter diskussion med 5GXQ och 6UDU är det önskvärt att även RV48 går med subton.
Just nu är inställningen 1750 eller sub 118.8 för att öppna repeatern. Sedan går driften tills det inte finns bärvåg in, och allt möjligt går in på repeatern.
Efter samråd med styrelsen kommer vi be UDU att lägga in ständig subton, dvs att repeatern kräver ton för att gå att köra. 1750 kommer då att tas bort.
Vi provar detta så länge, och om vi skall ha en återgång till det gamla systemet får detta tas upp på möte framöver.

Vågutbredning på VHF/UHF!

Föredrag om vågutbredning på VHF/UHF! Vilka är de vanligaste vågutbredningarna på VHF/UHF & hur uppkommer de? DX på VHF/UHF, hur lyckas man? Utrustning & QTH, vad krävs? Vilka trafiksätt används? Hjärtligt välkomna till SK6IF M8 27/4.

Missa inte detta tillfälle, att lyssna till Krickes föredrag!
BYB kommer också att hålla ett föredrag om vågutbredning.
-Storm i ett vattenglas? -NEJ, Bubblor fån kokande vatten till korven.
Så servering som vanligt. Tag med stora plånboken. //OPW

Alltihop i Klubblokalen M8, 27 April kl 18,30. Observera tiden!

TANUM UPP IGEN: NU MED EGEN SVX

Markus ger sig inte. Mindre än en vecka sen han fick RPIn i sin hand går nu åter Tanumsrepeatern SK6IF-T som svixlink. På vår FB-sida skriver han:

Tanumshede RV46 har fåt egen SvxLink uppkoppling idag. Kostnad för klubben är 0kr tack till Anders OPW som sponsrade med en Raspberry pi 3 dator och jag har stått för övrig utrustning till projektet. Repeatern passar Lysekils tg 2406078 och Kungshamns tg 240604 och tvärsom mot Tanums tg 240609 övriga tg på som den passar är 240 Sverige, 2406 distrikt 6, 24062 Bohuslän,24070 Bullen från Öland. Se bifoga pdf över talgrupper i SM6 som SM5GXQ har gjort på ett snyggt och lättförståeligt sätt.

Peters PDF finns här!

D6-mötet i Stenungsund

OPW och Claes tog en tur och hamnade på ett trevligt D6 möte i Stenungssund på lördag. Bra lokaliteter i kulturhus med bibliotek, konsthall, bio, kafé och konferenslokaler. Ett föredrag om IARU med SM6EAN. D6 möte med omval av Reino som Distriktsledare. Dock var inte mötet så välbesökt som det brukar vara.

Förfrågan om vi kunde ha D6-mötet våren -23 och givetvis håller vi i detta om ingen annan klubb vill arrangera.

Hatten av för UDU

RV54, Kungshamn åter QRV, nu med egen SVX-link.
Marcus skriver på SK6IFs facebooksida:

RV54 Kungshamn är åter QRV nu även med egen Svxlink uppkoppling i stället för radiolänk mot RU8 som det var förut. DMR fungerar som förut den moden DMR eller FM som är först aktiv blir det. Kungshamn har en unik DMR signal 240604 som man kan använda som talgrupp den används nu även på Svx-link som default talgrupp det vill säga när man kör över repeatern och inte kopplat upp sig mot någon annan talgrupp går trafiken ut på 240604 som standard på så sätt kan man nå den utifrån precis som t ex SK6QA har 240603 eller SK6RFQ i Göteborg 240602.Kör gärna över Sveriges Västligaste repeater RV54 (R3) den är till för att användas både som DMR och FM (Svxlink).Klubben står för signal och bidrag till internetkostnaden där annars är utrustningen privatägd hur repeatern fungerar bestäms inte av klubben som t ex upplägg på talgrupper osv protokoll finns på det.

Nästa träff 14 Mars

Senaste träffen, OPW, AZZ, PPF, VTZ, VTK, RSE och UZ. Vad gör vi i vår? jo vi kom fram till att tillsammans göra slim-Jim antenner. Något för dig? Anmäl till RSE. Gemensamt inköp av bandkabel. Medlemen får själv betala matrealet.

Om vi inte kommer igång med byggandet till nästa träff kan vi hjälpas åt att göra oss av med QTC:erna som enl åmö-beslut 2020 skulle avyttras. De två senaste åren sparar vi, i övrigt får man läsa qtc digitalt på nätet. Nu kan ju inte en icke SSA-medlem läsa den på nätet, inte ens på klubben, då SSA inte tycker att klubbar som är med i SSA inte är fullvärdiga medlemmar, men vi får hjälpas åt med detta.
Om någon vill ha de gamla qtc:erna får vederbörande hojta till. Betänk bara att man måste vara SSA-medlem, och detta kommer att kontrolleras stenhårt!


Träffen 28 februari

Välkomna på andra träffen 2022 den 28 februari.
Styrelsen har ett flertal förslag till aktiviteter inför våren.
Bl.annat:
Laga nedblåst antenn över vägen
Bygg en egen 2/70-antenn
Gör klart klubbens 12-voltsbatter för laddning och uttag
Föredrag om antenner
Filmkväll, ge förslag på vad vi skall se
Finns det någon större test vi kan köra tillsammans
Utbildning, FT8?
Laga om det går vår gamla rotor och sälj den
Bygga breakoutbox för tre hörlurar på en radio
Koka och äta korv
Fritera pommes

Listan kan säkert göras betydligt längre:
Kom och gör rösten hörd. Välkomna!

YES!! WE´RE OPEN!

Vi följer rekommendationerna från FHM och öppnar upp lokalen måndagen den 14 februari. Det finns en plan för våra träffar.


Arbetsgruppen har under några måndagar kopplat in matningen och i måndags var det helt klart med alla prylar från borden uppdelade och inkopplade. Kom och kolla!
Nytt är att det finns en dedikerad blindkäpp för den som vill ha med sig en egen station för att provköra från klubben. Även ett ordentligt Svebry-nätaggregat finns till eget förfogande. 220V uttag finns också framdraget till skrivbordets framkant men dock under bordsskivan.

Vi saknar en mindre 27MHz antenn. Just bara för att kunna köra de 27-riggarna vi har. Finns det några i Era gömmor?

OPW


Repeatersystem SK6IF

Idag söndag hölls årsmötesförhandlingar på zoom. Mötet gick förvånansvärt snabbt, tills vi kom till Repeaterpunkten.
Här dryftades olika förslag om uppkopplingen till SVX-link skulle fungera. Flera av medlemmarna tycker att repeatern blir upptagen för länge då den nu har varit sammankopplad med Stenungsundsrepeatern. Det samma blir det ju om vi ligger och långsnackar på våra repeaters gent emot Stenungssund.

Mötet kom fram till att gå ur talgrupp 24062, men fortfarande scanna 240, 2406 och 24070. Dvs Sverige, Distrikt 6 och bulletingruppen. Likadant gör Stenungssund. Vill man ha QSO över RV57 får man antingen vrida på kranen och köra repeatern på direkten eller så får man koppla upp sig aktiv via DTMF till RV57.

Vidare kommer vi att ha stängt på lokalen tills vidare. OPW, UZ, RSE och BYB har haft några arbeskvällar för att dra fram nya matningen till schacket.
Vi aviserar när verksamheten kommer igång igen.